Britse band Elbow lanceert eigen bier

Je nieuwe muziekalbum promoten met een eigen bier. De Britse band Elbow gaat het dit najaar doen. Met een traditionele ale en de naam van het album Build A Rocket Boys is een nieuw bier geboren. Dit gelimiteerde bier wordt gebrouwen door Brouwerij Robinsons Of Stockport en is speciaal samengesteld aan de hand van de wensen van de bandleden. Het is een bittere ale met een alcoholpercentage van 4%.

Het bier zal alleen op vat beschikbaar zijn en is goudkleurig. De presentatie van het bier vindt plaats tijdens het Manchester Food & Drink Festival in oktober. Verder is het bier in september en oktober verkrijgbaar in maar liefst 400 Britse pubs. Een fantastische manier om je CD te promoten!

Bron: Nu.nl en Elbow

Lees ook:Iron Maiden komt met eigen bier
Lees ook:Marble Brewery uit Manchester: ‘hoppy beers’
Lees ook:Britten introduceren mogelijk toezichtsorgaan op horecamarkt
Lees ook:11-12 en 12-12: Britse Real Ale Dagen
Lees ook:30-09 t/m 5-10-’13: Nederlandse Bierweek bij In de Wildeman

5 reacties op “Britse band Elbow lanceert eigen bier

 1. Karel

  Ale is toch echt gewoon een ander woord voor bovengistend bier. Dus waarom de meeste amberkleurig zouden zijn? Ook alleen in engeland zijn de meeste ales niet koperkleurig.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Karel, mijn ervaring is toch echt anders. Bovengistend klopt echter ik drink toch meestal koperkleurige ales. Helder, goudkleurig is niet iets alledaags… Tuurlijk zijn er meerdere voorbeelden te noemen anders zou ‘t wereldnieuws zijn. Zie overigens ook… http://nl.wikipedia.org/wiki/Ale_(bier)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Karel

  Mjwa, Bitters en Pale ales zijn meestal koperkleurig inderdaad. Maar Golden ales, old Ales, porters, Milds, stouts dan?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ha Karel, inmiddels ben ik er helemaal uit en heb de tekst aangepast waarvoor dank. Ooit had iemand mij wijsgemaakt dat een ale een Engels biertype was en ‘t zelfde was als de Belgische amber. Ik heb dus vandaag ook weer wat geleerd!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.