International Master Bartender competitie in Nederland

In Nederland wordt op 22 augustus voor het eerst de Pilsner Urquell’s International Master Bartender competitie gehouden. In totaal strijden 21 deelnemers voor een plek in de finaleronde in Praag. De beste bartender moet beschikken over de meeste kennis en kunde van het vak en uiteraard over Pilsner Urquell. De strijd wordt geleverd in Librije’s zusje in Zwolle.

Tijdens de competitie wordt door een vakjury onder andere bestaande uit Sander van Werkhoven en Hans Glandorf bepaald wie de meeste kennis, kunde en passie bezit voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder.

De International Master Bartender finale in Praag, die gehouden wordt op 5 oktober aanstaande, behoort tot een van de grootste competities op biergebied. De vijfde oktober is niet toevallig gekozen dit was namelijk de dag waarop in 1842 ‘s werelds allereerste Pilsner werd gebrouwen. Van 4.000 deelnemers uit verschillende landen zijn uiteindelijk 17 finalisten die in Praag strijden om de hoofdprijs van 10.000 euro en een stage van twee maanden bij een top horeca etablissement in het buitenland.

Met de wedstrijd wil Pilsner Urquell het belang van een optimale behandeling en het perfect tappen en presenteren van bier onder de aandacht brengen en stimuleren. Winnaar ben je niet zomaar. Om de Nederlandse Master Bartender 2011 te worden dient een schriftelijk examen te worden afgelegd en wordt de bartender onderworpen aan een blindproeverij, diepte-interviews met kenners uit de bierbranche en natuurlijk worden taptechnieken en presentatie van bier onder de loep genomen.

Bron: Grolsch

Lees ook:Francis Meijners winnares Master Bartender Nederland
Lees ook:Nieuwe tap voor Nederlandse horeca
Lees ook:Zoektocht naar beste Bartender van Nederland van start
Lees ook:Video-impressie Master Bartender Pilsner Urquell
Lees ook:Nederland zesde op internationale bartender wedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.