Leuke zondagse bieractiviteit!

Ben je vandaag nog op zoek naar een leuke bieractiviteit. Uiteraard er zijn er meer, maar het jaarlijkse Hapje Tapje in Leuven dat dit jaar voor de 23ste keer plaatsvindt is een leuke bieractiviteit om te bezoeken. Vanaf 12.00 uur tot middernacht staat de Oude en Grote markt compleet in het teken van eten en drinken. Er worden meer dan 80 verschillende bieren geschonken met primeurs van Brouwerij Mantaigu uit Diest. Ook hebben de Leuvense Biertherapeuten een lijst samengesteld van bieren die niet gemist mogen worden.

Vanaf dit jaar wordt voor het eerst gewerkt met een speciaal degustatieglaasje van 15cl die verkrijgbaar is voor 5 euro op de Oude Markt. Met dit glaasje zijn de bieren goedkoper en je krijgt uiteraard geld terug als het weer wordt geretourneert.  

Op de biermarkt is verder een primeur van een nieuwe techniek om bier te serveren, de Randall. Met een doorzichtige tube tussen vat en tapkraan wordt extra hopsmaak toegevoegd. Ik kan mij herinneren dat Ramses dit ook in Nederland op diverse festivals heeft gedaan.  

Verder vindt ook het Leuvens kampioenschap Stella Artois Belgian Draught Masters plaats op de Oude Markt van 12.00 tot 18.00 uur. Kortom, genoeg te doen. Voor meer informatie kijk op www.hapje-tapje.be.

Bron: Hapje Tapje en nieuwsblad.be

Lees ook:Hapje-Tapje: bierliefhebber op naar Leuven
Lees ook:Biercommercial: Heineken en Amstel Tapje!
Lees ook:Amstel introduceert het nieuwe tappen met Tapje
Lees ook:Leuke weekend bieractiviteit: Marlou’se biercarrousel
Lees ook:Wereldintroductie Bavaria-uitstraling bijna afgerond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.