Jupiler zet programma in voor verantwoorde voetbalsupporter

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat zoveel voetbalsupporters zich misdragen en ’t daarmee ook verzieken voor anderen. Best een risico als je je als biermerk aan voetbal verbindt en vervolgens holt het imago, door toedoen van supporters, van het Nederlandse voetbal achteruit. Een gezamenlijk initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie, Jupiler en de 18 Jupiler League clubs moet positief fangedrag gaan aanmoedigen. Daarbij vormt verantwoord alcoholgebruik volgens Remco Boerefijn, commercieel directeur AB InBev, een belangrijk onderdeel van het programma. De eerste die zijn medewerking hieraan extra onderstreepte met een handtekening was bondscoach Bert van Marwijk.    

Onder de vlag Pro Supporter programma wordt op een sportieve manier aandacht gevraagd voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals verantwoord alcoholgebruik en respect, aldus vicevoorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie Hans Wiegel.

Pro Supporter stimuleert supporters aan de hand van elf tips op een positieve en professionele manier achter hun elftal te staan. Het initiatief is geïnspireerd door het ‘Good Sports’ programma van Budweiser dat al jaren een succes is in de grote sportcompetities in Amerika.

Lees ook:Jupiler commercial voor Belgisch Elftal
Lees ook:Jupiler helpt Belgisch voetbalteam naar wereldkampioenschap
Lees ook:DJ Armin van Buuren boegbeeld verantwoord alcoholgebruik
Lees ook:Jupiler komt weer met Supportersshirt
Lees ook:Wereldwijde ‘BE(ER) Responsible Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.