21 september 2011: Landelijke vrouwen bierbrouwdag

Op woensdagmiddag 21 september 2011 vindt een landelijke vrouwen brouwdag plaats in de Jopenkerk in Haarlem. Maximaal 120 vrouwen kunnen ervaren hoe het vroeger was toen de vrouw nog zelf de roerstok in haar handen had. Naast brouwen vindt een interessante paneldiscussie plaats over de biermarketing van vandaag de dag. Aansluitend kunnen vrouwen netwerken en meedoen aan een grootschalige blind bierproeverij. Het initiatief is ook een opwarmer voor de Nederlandse Brouwerijdagen op 24 en 25 september.      

Na de zeer succesvolle eerste vrouwenbijeenkomst op 17 juni 2011 bij Trappistenbrouwerij La Trappe wist ik direct dat er een vervolg zou komen. Vrouwen waren laaiend enthousiast en zelfs van de 25% niet-bierdrinkende vrouwen ging de helft na de bijeenkomst toch bier drinken. Vooral omdat ze zo verrast waren over de smaakdiversiteit van bier. Pilsbrouwers weten vandaag de dag met hun biermarketing nog steeds geen vrouw te raken en praten ook niet over de uiteenlopende biersmaken. Het zal daarom een interessante en leuke paneldiscussie worden over de ideale biermarketing. Uiteraard laten we ook een man aan het woord om de vrouwelijke ideeën op haalbaarheid te toetsen.

 

Michel Ordeman en Lydian Zoetman, directie Jopen: “Bij ons in de Jopenkerk zien we steeds meer enthousiaste vrouwelijke bierdrinkers. Toch is het nog steeds fantastisch om te zien als mensen naar onze tapkranen kijken en dan tot de conclusie komen dat er zoveel verschillende biersmaken zijn. En dat is natuurlijk nog maar het begin. De vrouwen brouwdag is voor ons daarom een perfect initiatief om compleet te ondersteunen en zo de consument te informeren over de variëteiten van bier.”

Programma
De vrouwen brouwdag vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur. De activiteiten zijn een korte introductie van de brouwgeschiedenis, gezamenlijk bier brouwen, een paneldiscussie over biermarketing en netwerken met een grote bierproeverij. Het complete programma inclusief drankjes vraagt om een investering van € 9,95 per persoon. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.bierenvrouw.nl.

Lees ook:Vrouwen zetten bier op de kaart
Lees ook:Eerste landelijke Bier High Tea
Lees ook:15-9-’13: Jopen Bierproeverij
Lees ook:KBC Open Brouwdag 25 september 2010
Lees ook:Thuis brouwen ook voor vrouwen

Eén reactie op “21 september 2011: Landelijke vrouwen bierbrouwdag

 1. Jolanda egberink

  Goh, wat een goed initiatief!!

  Ik ben vanaf mijn 18e al een fan van bier.
  Had er graag bij willen zijn, masr hoorde pas vandaag om 17.00 uur voor het eerst van dit evenement.
  Voortaan hou.ik jullie initiatieven in de gaten!!
  Gr jolanda

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.