Rondje op terras in Amsterdam weer duurste

Het is niet geheel verrassend maar in Amsterdam is het geven van een rondje op het terras met gemiddeld 21,15 euro het duurste. Het is de achtste keer dat de lijst wordt aangevoerd door de hoofdstad. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. In de 21 grootste steden van Nederland bestellen de onderzoekers  overal twee fluitjes, twee rosé en twee fris.

Den Bosch heeft voor het eerst de tweede plek overgenomen van Rotterdam. De prijzen stegen hier in één jaar behoorlijk met gemiddeld 7,4 procent wat neerkomt op € 20,70 voor een rondje. De goedkoopste plek is Nijmegen waar gemiddeld voor dezelfde drankjes 18,20 euro wordt betaald. Verder is de prijs van een rondje in 2011 ten opzichte van 2010 gestegen met 3,6 procent. Het goedkoopste fluitje bier vind je in Amersfoort met een gemiddelde prijs van €2,03.

Een ander noemenswaardig feit is dat de inkoopprijzen van dranken in de afgelopen 5 jaar harder zijn gestegen dan de terrasprijzen. Oftewel, de horeca rekent niet alle prijsstijgingen door aan de klant. In vijf jaar tijd betaal je nu gemiddeld 15 procent meer voor hetzelfde rondje. De inkoopprijs van een fust bier steeg met ruim 23 procent en koffie gemiddeld met 19 procent.

Bron: Proost Magazine

Lees ook:Rondje op het terras in Nederland
Lees ook:Bierprijs steeg in 2012 met 8 eurocent
Lees ook:Goedkoopste en duurste terras van Nederland
Lees ook:Geringe stijging bierprijs
Lees ook:Horecaondernemer betaalt het dubbele voor pils

Eén reactie op “Rondje op terras in Amsterdam weer duurste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.