Maastrichtse hotelschool organiseert bierdiner

Op de Maastrichtse hotelschool is woensdag 28 september een bierdiner. Bierclub Plato ’90 van de hotelschool hoopt op deze manier meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van bier bij de maaltijd.

Met dit initiatief wordt een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Tijdens een groots opgezet bierdiner zal voor de hotelschool en horecaondernemers duidelijk worden hoe mooi bier kan zijn bij de maaltijd.  

Meerdere partijen zijn inmiddels bereid gevonden mee te doen. Sponsoren zijn Proost! en het evenement heeft ondersteuning van horeca-projectbureau Mise en Place en de Alliantie van Biertapperijen. Voorzitter Hans Glandorf zit net als Jack Verhoek, die het  Biergenootschap der Lage Landen vertegenwoordigt, in de raad van advies.

Zowel enkele grotere als kleinere brouwerijen uit Nederland en België zijn bereid gevonden een of meerdere bieren te leveren voor de avond. Onder hen Heineken/Brand, Grolsch, Duvel Moortgat maar ook Jopen uit Haarlem en de Belgische brouwerijen Van Honsebrouck en Van Steenberge. In totaal zijn er twaalf premiumsponsoren.

Tijdens het diner worden per gang 2 bieren geserveerd en krijgt iedere brouwer de mogelijkheid iets over het eigen bier te vertellen. De gerechten worden bereid door studenten van de Hotelschool. Er wordt gerekend op de komst van zo’n 150 gasten.

Bron: Proost magazine

Lees ook:Het beste witbier van de wereld komt uit Haarlem
Lees ook:04-08-’13: Botermarkt Bierfestival Haarlem
Lees ook:16-10-2010: Gala bierdiner
Lees ook:Haarlem culinair, een bijzonder speciaalbierfestival
Lees ook:18-06-’11: Bierdiner in Alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.