Gulpener in teken van de hopoogst

Komend weekend kan de bierliefhebber weer kijken, genieten en proeven in het Limburgse land. Op zondag 11 september vindt in Reijmerstok van 12.00 tot 18.00 uur de Gulpener Hopoogst plaats. Daarbij is een primeur te melden. Voor het eerst zal biologische hop geoogst worden. Nog niet eerder is het een Nederlandse boer gelukt om biologische hop te telen. Hopboer en fruitteler Roger Wouters bewijst dat het kan.

Naast de hopoogst staat ook het initiatief Gulpener Locallicious in de spotlights. Afgelopen weekend zag ik tijdens mijn bezoek aan Leuven dat Vlaanderen al behoorlijk ver is met de promotie van lokale en streekproducten. Iets waar Gulpener nu ook aandacht aan besteedt. Limburgse producenten laten de bezoekers proeven en genieten van de diverse producten die de lokale omgeving te bieden heeft. Zo kan genoten worden van speltproducten, fruit van de hopteler, koffie van Blanche Dael en presenteert Marc Krux (h)eerlijke streekhepkes.

Bierproeverijen
Bierconsumentenvereniging PINT organseert tijdens deze dag doorlopend bierproeverijen. Een leuke manier om kennis te maken met verschillende biersmaken! Ook laten hobbybrouwers zien hoe bier wordt gebrouwen en kan kennis worden gemaakt met andere ambachten zoals brood bakken.

De toegang is gratis en uiteraard is ook gedacht aan de kinderen die met diverse activiteiten goed vermaakt worden. Naast de Gulpener Hopoogst staat het dit weekend bol van de bieractiviteiten. Zo vindt bijvoorbeeld het bierfestival bij Museumbrouwerij De Roos plaats en het Jopenfestival in Haarlem. Veel bierplezier!

Lees ook:Gulpener introduceert biologische bierrange
Lees ook:Historisch Oogstweekend in Openluchtmuseum
Lees ook:10-11 en 11-11: Weekend der Belgische Bieren
Lees ook:Gratis bierweekend 2009: 6 t/m 11 november
Lees ook:Gulpener lanceert Klimaatneutraal Ecologisch bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.