Christoffel brouwt zwaar ondergistend jubileumbier

Er is 25 uur gebrouwen aan de Christoffel XXV speciaal ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum. Inderdaad 25 staat centraal. De brouwers hebben er oprecht werk van gemaakt. Volgens Christoffelbier is het een bier waar alles in zit. Dit gelimiteerde, ondergistende bier heeft een alcoholpercentage van maar liefst 10,25 procent.  

Het is een donker bier van 25 graden plato en gebrouwen in de voor Christoffel bekende open kuipen. Je kunt het bier proeven van het vat bij diverse speciale biercafés en op fles, 2 liter!, verkrijgbaar bij de Mitra slijterijen. En voor wie naar het Borefts bierfestival van brouwerij de Molen afreist, mis de XXV daar niet!

Lees ook:Een winterse verrassing
Lees ook:Grote offers om bitterheid in bier weg te nemen
Lees ook:Christoffel Speciaalbieren na doorstart weer leverbaar
Lees ook:Dry Hopped Christoffel Nobel weer verkrijgbaar
Lees ook:14-10-2010: Hoppin’ Frog Proeverij

Eén reactie op “Christoffel brouwt zwaar ondergistend jubileumbier

  1. Fred Schiphorst

    Het is een mooi bier geworden. Gisteravond gepresenteerd in bierproeflokaal “In de Wildeman”. Volgens de brouwer zijn de mouten gebruikt van de Winterbock en hebebn ze het hopschema van Nobel aangehouden. Maar dan zeker van die mouten wat meer. Dat zal gezien die 25 Plato ook duidelijk zijn. Voor 10,25% drinkt het wel gevaarlijk vlot weg moet ik zeggen. Ik heb liever dat een bier met een hoog alcoholpercentage wat meer tot rustig degusteren aanzet. Zoals de brouwer vertelde is het een ondergistend bier, zoals alle Christoffels, en moet de smaak daarom van de ingrediënten komen en niet van de vergisting.
    Ik heb begrepen dat naast “In de Wildeman” ook het Arendsnest het bier op tap heeft. En er zullen meer cafés zijn waar dit het geval is, maar dat weet ik dan niet. Het is in elk geval de moeite waard vind ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.