Het perfecte receptiebier is…

…een blond bier met een fruitig aroma en een bittere afdronk, genaamd Surplus. Onderzoekers van de K.U. Leuven en de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven hebben het receptiebier ontwikkeld. Zelf vind ik een champagnebier hier ook wel thuishoren. Alleen dat is een bier waarvan je er niet veel meer kunt drinken dan één. Bij de ontwikkeling van ‘t recept is overal rekening mee gehouden.

Voor wie het het gloednieuwe bier wil drinken moet naar een van de openingsrecepties van het nieuwe academiejaar aan de K.U. Leuven. Surplus bevat 6% alcohol en combineert de knowhow van de Belgische brouwers met wetenschappelijke innovatie.

De onderzoekers creëerden een optimale biergist die speciale aroma’s produceert. Het bier wordt gebrouwen in de hypermoderne pilootbrouwerij van de KAHO Sint-Lieven. Een brouwerij die bekend staat om het gebruik van innovatieve technologieën die de bierkwaliteit, efficiëntie en energiezuinigheid optimaliseren. Toch maar eens naar een receptie dan .

Bron: De Standaard

Lees ook:Bierdoorbraak: langer ‘vers’ bier!
Lees ook:Einde aan misschien wel de grootste bierergenis
Lees ook:Brouwerij Sint-Bernardus opent café in Tokio
Lees ook:Pater Lieven Bruin: een chocoladetoetje voor kerst
Lees ook:Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen opent deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.