SABMiller neemt bierbrouwer Foster’s over

Bierconcern SABMiller, bekend van onder andere Grolsch, Peroni en Miller Lite, is dan toch overstag gegaan en heeft een hoger bod gedaan per aandeel om het Australische Foster’s over te nemen. Hiermee krijgt het bierconcern de grootste positie op de Australische biermarkt.

 

Het bod waarmee de deal rond is ligt op 5,10 Australische dollar per aandeel Foster’s. Omgerekend komt dit op een bedrag van 9,9 miljard Australische dollar (circa 7,4 miljard euro). Het eerdere bod dat SABMiller heeft gedaan in juni, een bod van 4,90 Australische dollar per aandeel, werd snel afgewezen en zelfs als beledigend beschouwd. SABMiller deed vervolgens een poging tot een vijandige overname door zich rechtstreeks te richten tot de aandeelhouders.

Als tegenzet kondigde Foster’s toen een groot aandeleninkoopprogramma aan, ter waarde van 500 miljoen Australische dollar, om SABMiller te dwingen alsnog met een hoger overnamebod te komen. Voor SABMiller deden al veel mogelijke bierbrouwers een poging om Foster’s, met een marktaandeel van 50 procent, in handen te krijgen. Bij brouwers Grupo Modelo uit Mexico en Molson Coors uit de Verenigde Staten en de Japanse brouwer Asahi Breweries liep een mogelijke overname van Foster’s op niets uit.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:SABMiller doet vijandig bod op Foster’s
Lees ook:Foster’s weigert overnamebod SABMiller
Lees ook:SABMiller denkt aan bod Foster’s
Lees ook:Zou SABMiller Foster’s overnemen?
Lees ook:Omzet SABMiller stijgt, Foster’s daalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.