Mongozo Pilsener wint Double Gold in Israël

Tijdens de International Beer Week in Israël heeft het pils van Mongozo de Double Gold Medal gewonnen op de biercompetitie BIRA 2011 in Tel Aviv. Bovendien kwam het pils naar voren als beste bier van de categorie ‘Speciality Beers’. Bieren van over de hele wereld namen deel aan de competitie die werd ingedeeld in 59 categorieën. Een internationaal gekwalificeerde jury onder leiding van de Tsjechische bierexpert Ing. Josef Tolar beoordeelde de deelnemende bieren.

De prijs Double Gold is de hoogste onderscheiding die in een categorie gewonnen kan worden. Mongozo Premium Pilsener kreeg van de jury tussen de 93 en 100 punten. Resterende prijzen binnen een categorie zijn ‘Gold’ (86 en 92.99) en ‘Zilver’ (82.00 en 85.99).

Internationale onderscheiding
Jan Fleurkens, Marketing Directeur Mongozo: “In de aanloop naar de Max Havelaar Fairtrade weken die plaatsvindt van 27 oktober tot en met 6 november 2011 zijn we ontzettend blij met deze grote internationale onderscheiding. Bovendien bewijzen we opnieuw aan de coeliakie patiënten die glutenvrij moeten eten en drinken dat wij voor deze groep een kwaliteitspils brouwen. Tsjechië is het pilsland bij uitstek en als de ‘grootmeester’ van de pilzen samen met de rest van de jury ons bier zo goed beoordeeld dan weten we zeker dat we goed bezig zijn.”

Het pils is inmiddels op veel plekken in Nederland verkrijgbaar. Onder andere bij Mitra, Albert Heijn en in het biologische en glutenvrije kanaal.

Lees ook:Nederlandse glutenvrije pils beste ter wereld
Lees ook:Waar zijn de Nederlandse bierprijzen?
Lees ook:En de winnaars zijn….
Lees ook:Brouwerij St. Jozef wint goud met Ops-Ale
Lees ook:Mooie Nel is de lekkerste van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.