Stormloop Westvleteren XII

Er is gisteren door velen stad en land afgereden om een bon te bemachtigen voor de aanschaf van een bouwsteenbox Westvleteren XII. Sommigen hebben velen kioken afgereden, de meesten hadden om 9 uur al geen krant meer, en moesten zonder een bon huiswaards keren. Ongelooflijk spijtig! Vandaag gaat iedereen massaal naar de Colruyt om de bon te verzilveren! Er worden bizarre taferelen verwacht! Ben je vandaag naar Colruyt geweest? Laat hieronder je reactie achter!

Een werknemer van Colruyt gaf aan rekening te houden met zeer lange rijen mensen voor de winkels. Naar verwachting zal rond het middaguur al geen enkele Bouwsteenbox Westvleteren XII verkrijgbaar zijn. Dus voor wie zeker wil zijn van een box moet er snel bij zijn en niet wachten! Er zijn 93.000 boxen te koop!

Lees ook:Hoe je een Westvleteren XII kan bemachtigen!
Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox alleen voor Sligro klanten
Lees ook:Westvleteren binnenkort toch bij Colruyt
Lees ook:Win een Westvleteren Bouwsteenbox
Lees ook:Win het bier Westvleteren 12

21 reacties op “Stormloop Westvleteren XII

 1. overijse

  Juist terug van de colruyt in Overijse…. lange wachtrij + je verwacht niet dat je op een donderdagochtend om 8.25 u geen parking meer vind op de onderste verdieping(+- 150 plaatsen)…MAAR ik heb mijn bouwsteen en die ziet er echt fantastisch uit. Op de flesjes en op de glazen staat de leuze: “Ad aedificanbam abbatiam adiuvi”. wat wilt zeggen ik heb geholpen aan de verbouwing van de abdij… Het ziet er echt prachtig uit!

    /   Beantwoorden  / 
 2. rony anthoni

  er op tijd zijn is de boodschap want ze vliegen buiten

    /   Beantwoorden  / 
  1. rony anthoni

   was op 10 min al buiten , met 2 paketten , 1tje bijhouden voor te verkopen op E bay hahahhaha

     /   Beantwoorden  / 
 3. Thomas

  Colruyt Geel was grote chaos, sprinten en sleuren om toch maar een box te bemachtigen! Ik was bij de gelukkige en zit nu lekker te genieten van een westvleteren! Jammer voor de andere 600 mensen die stonden aan te schuiven en met lege handen naar huis moesten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. daphne

  ik stond in Vilvoorde aan te schuivenom 8u en er stond een rij van om en bij de 300 mensen verspreid over de ganse parking. Slim genoeg moest je in deze vestiging naar de kassa je doos afhalen waardoor trekken en sleuren er niet bij was. Ook ik ben blij met mijn doosjes! Maar er zullen er nu al geen meer te koop zijn

    /   Beantwoorden  / 
 5. Thomas

  Gisteren gestress om een bon te bemachtigen. Uiteindelijk na 4 krantenshops gebeld te hebben en er twee bezocht, de Knack gevonden.

  Vanochtend om 08:15 uur in de rij in Hoogstraten. Rij van ongeveer 100 man. Alles beschaafd, goed geregeld, geen gesleur.
  Steentje bijgedragen…proost!

    /   Beantwoorden  / 
 6. John

  Het was in Hoogstraten perfect geregeld. Pallet(ongeveer 300 pakketen)bij de kassa en iedereen kreeg 1 pakket per bon. 8:30 ging de winkel open en 8:41 stond ik al weer buiten.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Alexander van Opglabbeek

  Ook veel moeite moeten doen om gisteren de bon (uiteindelijk laatste Knack) te bemachtigen in Opglabbeek en vanmorgen in Genk-Winterslag om 08:30 uur op de volle Colruyt parking. Hier wel heel druk, maar geen lange wachtrijen, maar ook perfect geregeld: Op twee locaties bij de kassa`s grote palletten en mensen die boxen uitdelen en vervolgens veel kassas met vriendelijk personeel om vlot af te rekenen. Binnen 10 minuten buiten, alwaar steeds meer volk opdaagde.

    /   Beantwoorden  / 
 8. 2dehands.be

  Ha! In Brussel (Molenbeek) nog een hele stapel. Ze staan bij de kassa. Er lopen wel veel mensen met een pakket rond, dus gaat snel. We zouden de bon weggeven op Facebook, maar daar had niet iedereen iets aan. Dus toen zelf maar de box gehaald. En kunnen we een pakket weg gaan geven.

    /   Beantwoorden  / 
 9. W247 webdesign

  In Colruyt Wetteren is er nog 1.5 pallet beschikbaar, ik schat zo’n 40 boxen

    /   Beantwoorden  / 
 10. Eijkb

  En dan het gevaar voor cognitieve dissonantie. Als je zoveel moeite moet doen zal het zeker smaken. Ook al is het vies ;-) Proost aan eenieder die een doosje heeft! Drink vandaag overigens geen West Vleteren maar een stout, het is immers Stout Day (www.stoutday.com).

    /   Beantwoorden  / 
 11. rollebol

  ja maat wat was dat in de colruyt heb nog nooit zo een goeie structuur gezien voor een top verkoop op een donderdag ochtend perfecte regeling proficiat aan al het colruyt personeel.je kon er zeker van zijn dat dit goed voorbereid was en uitgedoktert die zijn precies iets gewend daar.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jan-Willem

  Hoera! Het is gelukt. Ik had voor de zekerheid gebeld, en ze hebben een box voor me apart gezet. Gelukkig maar, want toen ik om 11:30 aankwam in Westmalle bij de Colruyt waren alle boxen op.

  Daarna nog even een biertje gedronken bij Cafe Trappisten, tegenover de abdij van Westmalle.

  Ad aedificanbam abbatiam adiuvi!!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Jan-Willem

  Is er al meer bekend over een dergelijke actie voor volgend jaar?

  Bij de FAQ staat namelijk:

  7. In 2011(binnenland) en 2012 ( buitenland) brouwen ze eenmalig meer. Waarom doen ze dat en hoe past dit binnen hun dagelijks ritme van werken en bidden?
  (http://www.sintsixtus.be/nl/FAQ%27s2.htm#waarom%20en%20hoe)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Klopt en deze gaan vooral naar de V.S.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Andre

  Lijkt me wel dat Nederland daar ook bij zit.Nou, ik hoop het meer. :D

    /   Beantwoorden  / 
 15. bart

  deze morgen moeiteloos een box kunnen bemachtigen in Walonië, er stond misschien 10 – 15 man aan de colruyt aan te shuiven.

  LUXE!

  net deze naast een sint bernardus 12 gedronken en de st bernardus is net ietsje beter… de westvleteren een jaartje laten liggen.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Broeder Eddepet

  Al eerder een zoektocht ondernomen om De Standaard ergens te vinden en deze uiteindelijk op een station kunnen reserveren. Was maar goed ook, want de bescheiden voorraad kranten waren al heel snel uitverkocht, maar gelukkig had ik 2 kranten kunnen bemachtigen. Uit voorzorg had een maat hetzelfde elders gedaan, dus hadden we elk 2 bonnen, alleen konden we niet op 3-11 naar Belgie.

  Toen de eerste verhalen kwamen, begonnen we toch te twijfelen of het ons zou lukken. Na de lijst van Colruyt te hebben geraadpleegd en een aantal vestigingen te hebben gebeld, toch vrijdag 4-11 vroeg vertrokken naar Lommer, met Neerpelt als reserve.

  Wat bleek, geen enkele drukte meer, geen geduw en getrek, maar rustig onze bonnen kunnen inwisselen. Wel teleurgestelde gezichten gezien, want de bouwstenen werden niet zonder bon verkocht. Ook 1 bouwsteen per keer, dus nogmaals door de winkel en langs de kassa maar nu ook nog met wat ander lekker gerstenat!!!

  Op naar Westmalle om nog een bak Westmalle Extra te scoren. Nadat ook dat was gelukt en op het terras van het Trappisten Cafe in de zon, even bijkomen en genieten van heerlijke Westmalle en een boterham met trappistenkaas.

  Wat een geluk, elk 2 bouwstenen met Westvleteren 12!!! Nu terug naar Nederland en het bier even laten rusten om op een ander moment weer te kunnen genieten en terug te denken aan een mooie dag.

  Thuis op het internet alle verschillende reacties gelezen, maar vooral met verbazing naar de gevraagde en geboden prijzen op de diverse veiligsite’s. Te gek voor woorden.

  Om af te sluiten met een wijsheid van Vader abt, welke is terug te vinden op de site http://trappistbier.wordpress.com/: De eerste pint is voor de dorst, de tweede voor de vrolijkheid, de derde leidt tot losbandigheid, de vierde tot dwaasheden.

  Ik denk dat sommige er toch echt meer hebben gedronken ……………..

    /   Beantwoorden  / 
 17. Struyven J

  Mijne Heren,
  oprechte felicitaties voor deze super commerciele aktie !
  Heeft veel volk gelokt naar de winkel,doch jammer dat velen toch zonder colli werden naar huis gestuurd .
  In Leuven was tegen 10 uur geen enkel colli meer te bekomen,aldus de verkopers. Wel spijtig ,want ik was ook kandidaat !Nog iets te vinden ?
  Voor wanneer een volgende “speciale” aktie ? m.b.g.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Broeder Eddepet

  Als we de berichten op http://www.sintsixtus.be/nl/FAQ's2.htm en op http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=433HGRD3 mogen geloven zouden er in 2012 nog eens 70.000 bouwsteenboxen voor verkoop in het buitenland beschikbaar komen, onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland. Er komt dus nog een kans voor diegene die ze nu hebben gemist.
  Verder wil ik nog benadrukken dat met geduld en volhouden het toch echt kan lukken om via de biertelefoon van Westvleteren het bier te bestellen, het daarna op te halen en er van te genieten.
  Vaak wordt me de vraag gesteld of het bier echt het lekkerste bier ter wereld is en of het al die moeite wel waard is. Het enige wat ik daar op kan antwoorden is dat ik het bijzonder vind hoe je aan het bier kan komen, ik het bier lekker vind en het hele verhaal dus de moeite waard vind. Echter, smaken verschillen en een ieder heeft zijn eigen beleving. Dus om daar achter te komen, zal je het toch zelf moeten proberen om te beoordelen of Westvleteren 12 het lekkerste bier ter wereld is ……………..

    /   Beantwoorden  / 
 19. Vivajuice

  we brengen heel binnenkort uit een juice op de markt op basis van westvleteren. Zeker in het oog houden :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.