Bij het ABT-bier van de maand, Pelgrim V.S.O.P. past uiteraard een heerlijk gerecht. Dit keer dadels met wildpaté en blauwaderkaas! Een eenvoudig te maken hapje samengesteld door Han Hidalgo. (foto: M. Therese Bruggeman)
Ingrediënten voor 4 personen:
16 ontpitte dadels
125 gram wildpaté of eendenpaté
125 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Bleu d’ Auvergne, Fourme d’ Ambert, Gorgonzola
1,5 dl Pelgrim V.S.O.P. van de Pelgrim brouwerij
sprietjes bieslook
Bereiding:
De ontpitte dadels in een mengkom gedurende 2 tot 3 uur in Pelgrim V.S.O.P. wellen. Deppen met keukenpapier en de ene helft van de dadels met kleine plakjes wildpaté of eendenpaté en de andere helft met blauwaderkaas vullen. Met sprietjes bieslook garneren. En klaar zijn we! Uiteraard drinkt een glas Pelgrim V.S.O.P. ook heerlijk weg bij dit gerecht.
Lees ook:ABT-gerecht: Pruimenpuree met Mascarpone
Lees ook:Wat is een goed Valentijn bier?
Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma
Lees ook:Kalkoenfilet met broccoli en Texels Skimme
Lees ook:Zomerse biertapas van tonijn