Craft bier industrie blijft groeien in de VS

Uit onderzoek in Amerika blijkt dat de craft bieren, ambachtelijke speciale bieren, een groot percentage van de vraag naar alcoholische dranken invult. De consumenten zijn voornamelijk op zoek naar hoge kwaliteit bieren voor een goede prijs. De craft bieren branche groeit heel consequent volgens IBISWorld, ‘s werelds grootste uitgever van onderzoeksresultaten. Consumenten zijn vooral op zoek naar craft bieren die lokaal worden gebrouwen en ook nog eens een unieke smaak hebben.

Kleine brouwerijen spelen hier voornamelijk op in door een goede marketing op te tuigen en bierproeverijen en brouwerij rondleidingen te organiseren. Nederlandse kleine brouwers, onlangs gaf ik ‘t al aan dat marketing steeds belangrijker is voor een brouwerij. Bekijk de workshop in Nederland of werp een blik hoe de Amerikaanse ambachtelijke brouwers dit oppakken. IBISWorld voorspelt dat de algehele bierindustrie een jaarlijkse groei zal hebben van 1.9% de komende 5 jaar. Veel van deze groei zal voornamelijk te vinden zijn in de craft bieren industrie.

Volgens gegevens van het onderzoek in 2010 houdt 98.8% van de 1.678 brouwerijen in de Verenigde Staten zich bezig met speciaal bieren. Dat zijn wel andere cijfers dan in Nederland! Overigens zijn er nu al meer dan 1.700 brouwerijen in de V.S. Ondanks dat veel brouwerijen met craft bier bezig is, neemt het nog slechts 5.9% van de gehele bieromzet in Amerika in beslag.

IBISWorld verwacht dat de “grote” merknamen de komende vijf jaar heel kritisch moeten gaan kijken naar de ontwikkelingen in de bierbranche. Zowel met alle competitie van kleinere brouwerijen als wel de competitie van andere alcoholische dranken. Jongere bierliefhebbers zullen meer gaan experimenteren en unieke smaken gaan uitproberen, wat een positief en sterk punt is voor de craft bier industrie, maar waardoor een sterke marketing noodzakelijk is voor de algehele bierindustrie.

Bron: PRWEB.com

Lees ook:Top 50 Amerikaanse brouwerijen
Lees ook:14-05 t/m 20-05-’12: American Craft Beer Week
Lees ook:Komend weekend: Alvinne Craft Beer Festival
Lees ook:BrewDog geeft aandelen uit
Lees ook:Nieuw bier van de Muifelbrouwerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.