Bierschaarste door overstromingen in Bangkok

Brouwerijen in Thailand hebben last van de inmiddels al maandenlang durende overstromingen in het land. Bangkok wordt opnieuw bedreigd door overstromingen en inmiddels zijn enkele brouwerijen in Bankok zwaar getroffen door wateroverlast. Fabrieken zijn overstroomd waardoor er niet meer geproduceerd kan worden. Hierdoor is er inmiddels een tekort aan meerdere bieren ontstaan in Bankok en Phuket. Merken als Singha-bier maar ook de buitenlandse merken Heineken en Tiger kunnen hun leveringen niet meer nakomen.

Door het tekort zijn de prijzen van het bier voor de consument gestegen. Gelukkig laat de toerist het daardoor nog niet staan. Nu is het nog mogelijk om met veel moeite aan de bieren te komen. Bars en Restaurants in Phuket verwachten echter dat als de situatie niet verandert er binnen een maand geen bier meer verkrijgbaar zal zijn. Ook in de supermarkten is het beeld hetzelfde. Hopelijk gaat het toch snel beter. Niet alleen brouwers lopen schade op. Ook de bars en restaurants verliezen veel omzet als er geen bier meer verkocht kan worden.

Bron: Knack.be

Lees ook:Tussenstand Mooiste Bar van Nederland
Lees ook:‘Bierroute’ met Woerkumer bokbier
Lees ook:Natuurgeweld drama voor Nieuw-Zeelandse brouwer
Lees ook:Stem op je favoriete bierstad!
Lees ook:Zware brand in atelier abdij van Affligem

Eén reactie op “Bierschaarste door overstromingen in Bangkok

  1. skortila

    Nou. Zo is het maar net. Als je hutje onder water staat en je óók nog zo’n zalige, waterige Phuket Lager moet ontberen.. Tja dan.. ach.. phuk-et.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.