Hertog Jan Y toch op de markt

Zou het in Nederland ook lukken om een hype te creëren rond een Nederlands exclusief bier? Het nipt verloren populaire Hertog Jan Y bier is eenmalig exclusief vanaf week 47 in de 270 drankenspeciaalzaken van Mitra verkrijgbaar. Er zijn slechts 900 bierkratten beschikbaar die verspreid over heel Nederland voor €1,09 per 30cl flesje in de winkels komen te staan.

Wat dat betreft is de Belgische pers en de consument uiteraard erg bierminded en zie je een echt bierland! Overigens is in Nederland ook steeds meer aandacht voor bier. Dat doet recht aan alle energie die er door de brouwers in wordt gestoken. Wellicht is naast kaas en tulpen, bier over 50 jaar ook een unique selling point.

In juni en juli 2011 heeft de bierliefhebber kunnen bepalen of Hertog Jan X of Y in oktober van dit jaar in de schappen kwam te liggen. Het was een nek-aan-nek race. Met nipte overwinning staat de Oerblond nu in de schappen van de supermarkt. De liefhebbers van de Y kunnen eenmalig hun slag slaan en toch hun favoriete Hertog Jan Y bier bemachtigen.

Vraag naar Hertog Jan Y
Marco Philipsen Category Manager Mitra: “Wij zijn ontzettend blij dat het onze slijterijketen is gelukt om deze exclusieve editie van Hertog Jan te verkopen. Met name omdat na de keuze voor de Hertog Jan X-variant er heel wat bierliefhebbers in de winkel kwamen vragen naar de Y-variant. De uitslag lag natuurlijk erg dicht bij elkaar.” Vanaf week 47 naar de winkels dus!

Smaak
De Hertog Jan Y is gebrouwen met volle mouten, die een mooie bitterzoete smaak afgeeft. Het bier heeft iets weg van een amberbier.

Lees ook:Winnaar wedstrijd Groninger Tripel verkrijgbaar
Lees ook:Exclusieve Heineken collectie 2012 te koop
Lees ook:Olm bier verbreedt markt in C1000
Lees ook:Nek-aan-nek race Hertog Jan X en Y
Lees ook:Hertog Jan De Proeverij is begonnen

4 reacties op “Hertog Jan Y toch op de markt

 1. Fred Schiphorst

  Ehh toch even: volgens mij heeft een Nederlandse brouwerij al jaren de nummer 1 positie in handen als het gaat om hoveelheid geëxporteerd bier. Weliswaar met een bier waarop sommigen menen neer te mogen kijken, maar toch maar. Daarnaast zie ik nog de folder voor me van het Flamengo Hilton in Las Vegas. Die wilden graag laten zien hoe exclusief ze waren en toonden dat door een fles bier te tonen op een fraai bed van ijs. Hte merk? Grolsch. Dit was in de jaren 80!
  Het effect van de bekendheid van Heineken zie je dagelijks op de stadhouderskade, waar je niet langs kunt lopen of er staan busladingen mensen uit alle hoeken van de wereld te wachten bij de ingang van de Heineken Experience. Naast Wallen en coffeeshops ís Heineken al een belangrijk selling point voor Nederland!

    /   Beantwoorden  / 
 2. skortila

  Tja en in Bodegraven is de voertaal inmiddels ook Amerikaans.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   [taalpurist]Welke taal is Amerikaans? Is dat 1) Engels 2) Frans 3) Nederlands 4) Spaans 5) Portugees 6) Willekeurige welke inheems Amerikaanse continenttaal ?[/taalpurist]

     /   Beantwoorden  / 
 3. Jozef

  Ik heb laatst nog een Hertog Jan Y gehad in de proeverij in Arcen. Daar is hij het hele jaar door te verkrijgen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.