19-11-’11: brouw kosteloos je eigen bier

Op zaterdag 19 november 2011 vindt tijdens de gezamenlijke bierbrouwdag de “t Wort Wat” brouw je eigen bieractie weer plaats. Dit betekent dat je één liter eigen bier kan maken waarbij alles daarvoor wordt aangeleverd door  amateurbierbrouwers vereniging ‘t Wort Wat . Het bier van dit jaar is een Duvel-achtige. Wil je een keer zien hoe bier vergist? Doe dan gratis mee! Er wordt 30 liter wort beschikbaar gesteld met gist en een benodigd waterslot. Wat gebeurt er bij jou met het bier? Deel je verhaal hier op bier.blog.nl.

Het is wel belangrijk dat je jezelf van tevoren aanmeldt. Er is nog voor enkele mensen een liter wort beschikbaar, dus wees er snel bij. Na aanmelding ga je aanstaande zaterdag naar bierbrouwdag Kwekerij E. Duivenvoorden, Turfspoor 57, 2165 AW Lisserbroek. Dat is vlak bij de bekende fruitkwekerij De Olmenhorst. Je neemt een frisdrank fles mee van 1,5 liter met een minimale opening van 2,2 centimeter.

De brouwdag vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur en om 16.00 uur wordt het wort verstrekt. Uiteraard krijg je daarbij ook een blad met instructies hoe je het bier kunt maken. Als de gistingsperiode van twee weken klaar is, hoef je het alleen nog over te gieten in een of meerdere flesjes. Vervolgens voordat je de flesjes afsluit een beetje suiker toevoegen en laten nagisten bij kamertemperatuur.

Voor meer informatie kijk ook op: http://www.twortwat.nl/een.liter.bier

Lees ook:Eén liter ‘eigen’ bier!
Lees ook:Ontdek de magie van bier brouwen!
Lees ook:Brouwerij JATTwerk nu echt klaar
Lees ook:Bieractie top drie week 42
Lees ook:Weekend lentebieractie top drie week 12

6 reacties op “19-11-’11: brouw kosteloos je eigen bier

 1. Marijn Nap

  Leuke actie! Maar ik geloof niet dat ik me nog mag aanmelden als ik vertel dat ik afgelopen zaterdag (12-11-11) zelf nog 60 l bier gebrouwen heb. En wel Uitzet 1730. De mannen van ‘t Wort wat kennen dat ook wel…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Je brouwt dus niet je eigen bier, iemand heeft het gebrouwen en jij mag het laten vergisten. Verder lijkt het me ook van belang om te melden dat die fles wel heel erg schoon moet zijn. Of je moet een zuur bier willen maken natuurlijk…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   chemipro oxi lenen? ;)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Bij deze een goede aanvulling Fred. En je kunt om 9 uur bij de brouwdag aansluiten. Dan kan je wel meehelpen ‘t bier te brouwen ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 3. Ernst de Moor

  Fred: Uiteraard heeft de organisatie gezorgd voor een vat ChemPro Oxi, waarmee de bezoekers hun fles eerst moesten reinigen!
  Het was een drukke, leuke en succesvolle dag, de watersloten staan te ploppen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Piet Zwetsloot

  Ik verzamel al jaren nederlandse bieretiketten. In mijn verzameling heb ik een aantal POLDERBOK etiketten van uw vereniging. ‘t Wort Wat.Graag wil ik mijn collectie aanvullen met een aantal nieuwe etiketten. Is er de mogelijkheid dat ik bij u tegen inlevering van postzegels o.i deze bij u kan bestellen eventueel betaling later of i.d Graag uw antwoord mijn adres is
  Piet Zwetsloot
  Kastanjelaan 18
  2181 KA Hillegom

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.