Duvel Moortgat treedt toe tot Belgian Family Brewers

Brouwerij Duvel Moortgat treedt toe tot de Belgian Family Brewers! Na Brouwerij Huyghe is de Belgische familie brouwerij nu het zestiende lid van de vereniging. Het BFB-label is een trotse titel die gedragen wordt door Belgische brouwerijen die nog steeds in familiale handen zijn.

 

Ontstaan
Duvel werd als boerderij-brouwerij in 1871 opgericht door Jan-Léonard Moortgat. Zijn hooggistingsbieren waren al direct een groot succes. Zoons Albert en Victor Moortgat besloten, na de eerste wereldoorlog, een Belgisch speciaalbier te brouwen geïnspireerd op Engelse Ales. Hieruit ontstond ‘Duvel’, meteen een schot in de roos.

Eind jaren ‘60 kreeg het bier een eigen revolutionair glas voor een completere smaakbeleving. Dit glas wordt tot op heden nog altijd gebruikt. Duvel Moortgat bleef gedurende al die jaren een onafhankelijke familiale onderneming met de overgrote meerderheid van het bedrijf in familiale handen. Momenteel staan Michel, Philippe, Bernard Moortgat en Veerle Baert aan het roer van deze brouwerij.

Waarom?
De Belgian Family Brewers groepeert historische en onafhankelijke familiebrouwerijen die met het BFB-label de consument de garantie bieden van een echt en traditioneel Belgisch bier. Alleen de bieren die voldoen aan de strikte vereisten van de vereniging komen in aanmerking voor het label. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het bier volledig in België gebrouwd wordt door een familiebrouwerij die minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwt

Belgian Family Brewers
Alle 16 Belgian Family Brewers zijn nu: Bavik, Bosteels, De Halve Maan, De Koninck, Dubuisson, Dupont, Duvel Moortgat, Het Anker, Huyghe, Lefebvre, Roman, Silly, Sint Bernard, Van Eecke, Van Honsebrouck en Verhaeghe. Bij het bekijken van het lijstje valt mij één ding op. Hoe zit ‘t nu eigenlijk met De Koninck? Wanneer bepalen ze dat ’t geen familie meer is?

Bron: Belgian Family Brewers

Lees ook:Brouwerij Huyghe treedt toe tot Belgian Family Brewers
Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!
Lees ook:Familiale aandeelhouders Duvel Moortgat bezitten nu 95%
Lees ook:De Koninck krijgt andere positionering
Lees ook:Brouwerij Sint-Bernardus opent café in Tokio

3 reacties op “Duvel Moortgat treedt toe tot Belgian Family Brewers

 1. Alexander

  Wat doe ‘De Koninck’ nog in dit rijtje?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   Eigenlijk had Moortgat gewoon de plek van De Koninck over moeten nemen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Precies ook mijn reactie ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.