Berkenbosch vordert naam Olm bier terug

Jan Berkenbosch aandeelhouder van het onder andere failliete J&M Beheer B.V. en Olm bierbrouwerij vordert het intellectueel eigendom van het biermerk Olm terug van de familie Denkers die nu achter Dutch Beer zit. Volgens Berkenbosch is een aangetekende brief toegezonden. Zij hebben immers beeldmerken en naam geregistreerd in diverse ondernemingen. Hiermee lijkt de Olm zaak wederom een nieuwe wending te krijgen.

Jan Berkenbosch: “De naam Olm is onrechtmatig verkregen en gestolen omdat ik de bedenker ben van een eigen biermerk Olm bier. Dit geldt ook voor het intellectueel eigendom bezit dus is de naam onterecht en zonder mijn uitdukkelijke toestemming “verkocht” door de curator. Dit tezamen met de frauduleus verkregen goederen die feitelijk in het failliet hoort van J& M Horeca Totaal bv.”

Ontstaan naam Olm
Volgens Jan Berkenbosch was Mark Schneider ten tijde van het uitdenken van het biermerk lid van de “denktank “en bij J&M Horeca Totaal bv in loondienst. ”De naam is door de denktank bedacht, naar een voorbeeld van Oranjeboom bierbrouwerij die vernoemd werd naar de Oranjeboom straat. De naam M.J. Olm is een familienaam van een sociale huisarts in Winschoten die de geschiedenis inging met een eigen straatnaam. De familie heeft mij het recht gegeven om de naam M.J. van Olm te gebruiken en te behouden.” aldus Jan Berkenbosch.

Zijn doel is om de naam terug te vorderen naar de M.J. van Olmstraat in Winschoten en zonder enige bedoeling verder. Hij geeft aan geen plannen te hebben om Olm bier weer in de markt te zetten. “Immers wij hadden van Mark Schneider in november 2006 al afscheid genomen.” Berkenbosch geeft aan niets persoonlijks tegen de Familie Denkers te hebbben.

Dutch Beer en Olm
Steven Denkers van Dutch Beer laat in een reactie hierop het volgende weten: “Ik heb niets van Jan Berkenbosch vernomen behalve dat hij ons benaderd heeft en gevraagd heeft naar Mark. Daarmee is echter geen enkele relatie. Als de heer Berkenbosch denkt recht te hebben op de naam dan dient hij zich te wenden tot de curator en rechter commissaris. Wij staan daar verder buiten.” Overigens geeft hij aan in gesprek te zijn met de curator over de naam Olm bier en is de naam nog niet gekocht. De deponering heeft overigens al wel plaats gevonden.

Lees ook:Geen link tussen Dutch Beer en Olm?
Lees ook:Nieuwe OLM al opgericht
Lees ook:Dutch Beer neemt merkrechten Olm over
Lees ook:Heineken ontvangt geen schikkingsvoorstel Olm
Lees ook:Failliete baas Olm Bier start nieuwe brouwerij

6 reacties op “Berkenbosch vordert naam Olm bier terug

 1. Jan

  Ik vind de soap rond Olm Bier een aanfluiting voor de Nederlandse bierwereld. Nu gauw stoppen hiermee of de ruzie uitvechten in de coulissen. Ik heb plaatsvervangende schaamte. Steek positieve energie in kansrijke brouwerij-initiatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan De Bierfabriek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Volgens mij zijn er veel mensen met aandelen in De Bierfabriek ;-) . Al die promotie hiervoor de laatste tijd….

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frans Ruiter

    Ik ben er gisteravond toevallig geweest. Helaas was het nog te vroeg voor eigen bier, dat nog rustig lag te rijpen.

      /   Beantwoorden  / 
 2. theo de bruin

  Ik lees met veel verbazing over de soap die Olm heet. Ik ben eens op het internet aan het speuren geweest. Ik kwam 2 faillissement verslagen tegen die deze soap aangaan. En verder heel veel bagger over de betrokken mensen en hun bedrijven. Wat mij opvalt is dat als je alle stukken leest er een hoop gelogen wordt. Wie is bestuurder en tot wanneer. Wie is eigenaar van wat. Wie stelt wie aansprakelijk. Iedereen gaat in hoger beroep als hij een rechtzaak heeft maar niemand hoort er meer iets van. En vervolgens wordt er weer heel wat geschoven met bv’s en stichtingen. Mensen worden aangeklaagt en weer vrijgesproken. Ik mag toch hopen dat dit bij andere brouwerijen anders gaat. Anders lust ik geen bier meer.

  http://www.kvdl.nl/NR/rdonlyres/00BCBDAE-8EAC-4099-82E1-ED954425AA45/0/Faillissementsverslag315februari2010.pdf

  http://benk.noordned.nl/portals/4/download/verslagen/tussentijds/St.Exploitatiebedrijven.verslag.pdf

    /   Beantwoorden  / 
 3. theo de bruin

  Een beetje laat deze reactie maar ik wil het toch even doen. Mischien dat dhr Berkenbosch hier nog antwoord op wil geven. Het onderstaande staat in het stuk hierboven. —-“Immers wij hadden van Mark Schneider in november 2006 al afscheid genomen.”—- Maar is het faillissementsverslag 3 maar ook in 6 waarin dhr Schneiders van fraude wordt beticht door de curator, wordt gezegd dat dhr Schneiders in 2009 nog bestuurder van J en M horeca was. En ik begrijp dat dhr. Berkenbosch hier toen nog aandeelhouder van was. Maar hoe kan dat dan als er in 2006 afscheid van dhr Schneiders genomen was? Ik hoop dat u deze vraag wilt beantwoorden? Alvast bedankt Theo

    /   Beantwoorden  / 
 4. oeps

  Ik wil hier wel op reageren beetje laat.
  Ik denk dat de bierwereld net als garage bedrijven allemaal niet netjes
  te werk gaan. neem nu de opvolger van OLM 3 maanden na doorstart nu al dik in de problemen.
  liegen en bedriegen en nu al veel mensen belazerd.

  En blijft er niets anders over als toch maar iets meer te betalen, en in ieder geval wel nagekomen afspraken. je betaalt meer maar je heb wel wat toch S. Denkers

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.