Eerste pompstations met bier

Het staat vandaag in de krant en op ‘t internet. Vandaag verkopen de eerste vijf tankstations bier. Een daarvan ligt in Hoogeveen. Beta-voorzitter Ewout Klok zal vandaag het eerste blik bier verkopen bij zijn tankshop in Hoogeveen. Maar niet voor lang!

Want het doel is al bereikt als de boete van de Voedsel en Waren Autoriteit in het bezit is, zo stelt de NOS. Dan verdwijnt het bier en de wijn direct uit de schappen. De Beta, de vereniging van pomphouders, heeft de boete nodig om een proces te starten bij het Europese Hof. Zo willen zij na elf jaar dat straks bij de pompstations, net als bij de wegrestaurants, gewoon weer alcohol verkocht mag worden.

Als ‘t waar is dat de alcoholische dranken alleen bij vijf stations staan en ‘t vervolgens direct uit de schappen gaat, dan hebben ze wel een hele toestand gemaakt de afgelopen weken. Aan de andere kant natuurlijk goede aandacht voor hun issue!

Bronnen: NRC en NOS

Lees ook:Voedsel- en Warenautoriteit klaar voor overtredende tankstations
Lees ook:Bierverkoop bij Starbucks slaat aan
Lees ook:VVV’s mogen wel lokaal bier verkopen
Lees ook:Geen bier tijdens WK 2014?
Lees ook:Ruim 1300 tankstations aan het bier

0 reacties op “Eerste pompstations met bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.