Campagne Rij alcoholvrij in Breda

In Breda loopt van 26 november tot 22 december de campagne ‘Rij alcoholvrij, hoe ga jij naar huis?’ Politie Midden en West Brabant, Veilig Verkeer Nederland afdeling Breda, AB InBev, Peutax en Gemeente Breda willen met deze campagne het aantal alcoholongevallen onder autobestuurders terugdringen.

 

Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: “Met deze nieuwe campagne willen we vooral jonge, beginnende automobilisten bereiken door onder andere gebruik te maken van de sociale media. Als je samen een taxi naar huis neemt als je wat hebt gedronken, is dat veiliger voor jezelf en je medeweggebruikers.”

De campagne is vooral gericht op de bezoekers van de Bredase Horeca en de Pathé bioscoop. Via de Facebookpagina www.facebook.com/rijalcoholvrij krijgen bezoekers meer informatie, kunnen ze reacties plaatsen en gratis of met korting taxivervoer winnen. Natuurlijk moeten ze zich dan wel aanmelden als fan.

Een campagne die minder agressief is dan bij de Belgische collega’s. Daar is nu via Facebook een campagne aan de gang waarbij je voor een drinkende vriend of vriendin een overlijdensbericht kunt samenstellen.

Lees ook:Breda is komende dagen wit- en weizenbier Walhalla
Lees ook:Breda Bier nu ook over vele grenzen
Lees ook:Weekendtips Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Volg de Bierblog nu ook op Facebook en Twitter!
Lees ook:Tip voor vandaag: afsluiting Belgische bierweek Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.