Brouwerij Paulaner gaat na 377 jaar verhuizen

De Paulaner bierbrouwerij, bekend van het Duitse Weizenbier, gaat wegens plaatsgebrek het historische Nockherberg verruilen voor de buitenwijken van München. In het noordwesten van München in de wijk Langwied wil de brouwer in vijf jaar tijd een compleet nieuwe vestiging bouwen.

Het brouwerij gebouw aan de Ohlmüllerstrasse, de biertuin en het bijbehorende restaurant blijven wel bestaan als herinnering aan de Paulaner brouwerij. Al jaren was de brouwerij op zoek naar een andere locatie. Een belangrijke eis was dat het binnen de stadmuren van München moest blijven. Ook in verband met de deelname aan de Oktoberfesten waarin Paulaner sterk verbonden is.

Sinds 1634
De beslissing was volgens managing director Andrew Steinfatt niet eenvoudig aangezien Paulaner de enige brouwerij in München is die nog steeds sinds 1634 op de oorspronkelijke vestigingsplaats brouwt. Overigens moeten alle plannen nog officieel goedgekeurd worden door moedermaatschappijen Schörghuber Groep en Heineken. Over de instemming worden geen problemen verwacht.

Bron: Ausburger Allgemeine

Lees ook:Oktoberfest in München
Lees ook:Nog een paar dagen…..
Lees ook:Legionella bacterie bedreigt reputatie Duitse Oktoberfesten
Lees ook:Duitse Oktoberfest München nu geopend!
Lees ook:Duitse bierfeesten weer van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.