Heineken koopt 918 Engelse pubs

Galaxy, bestaande uit 918 Engelse pubs, is in handen gekomen van Heineken. Omgerekend wordt €480 miljoen voor de cafés betaald die volgens het concern nu een permanent afzetkanaal bieden voor onder andere Heineken en Amstel. Er zit voldoende groei in. Dit jaar zo’n 15% en volgend jaar met het oog op de Olympische Spelen en andere sportevenementen zal de bierafzet rijkelijk vloeien. Maar wat een opmerkelijke stap van dit bierconcern?

Het Nederlandse onderzoek naar de bierbranche dat een aantal weken geleden werd gepresenteerd had immers duidelijk uitgewezen dat zo’n hechte relatie tussen café en brouwer niet goed is voor de markt. In een reactie liet de bierbrouwer bovendien weten te stoppen met de financiering van cafés.

UK andere markt
Volgens de woordvoerder van het bierconcern is de Nederlandse markt niet te vergelijken met andere buitenlandse markten. Daarop moet danook een eigen strategie gevoerd worden. Bronnen melden echter dat Heineken gedwongen werd om de overname te doen om haar afzet zeker te stellen. Er waren namelijk nog drie gegadigden. Ik vraag me echter af of een dergelijke beslissing op de lange termijn nu niet hetzelfde negatieve effect oplevert als in Nederland. Immers als er minder pils gedronken wordt zit je met een steeds lagere afzet en een verlieslijdende cafégroep. In ieder geval kan men met alle sportevenementen op komst nog een nodige buffer opbouwen. Met de aankoop van Galaxy is Heineken de zevende grootste café-uitbater in de UK.

Bron: De Financiële Telegraaf

Lees ook:Heineken nog steeds onder druk in West-Europa
Lees ook:Heineken fluitje niet op Olympische Spelen
Lees ook:Nieuwe generatie stapt in Heineken Groep
Lees ook:Bier behoort nu tot Russische alcohollijst
Lees ook:Heineken boekt betere resultaten dan verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.