Duvel Design Contest levert 700 inzendingen op

Het gaat goed met de Duvel Design Contest. Er zijn sinds de lancering van de actie begin oktober al ruim 700 inzendingen voor de eerste, internationale ontwerpwedstrijd binnengekomen. Inmiddels kan er geen ontwerp meer ingestuurd worden. Bierliefhebbers werden door de Belgische brouwer uitgedaagd om een eigen ontwerp te maken voor de Duvel Collectie designglazen van 2012. 

“Het grote aantal inzendingen en de diversiteit ervan laat zien hoeveel inspiratie Duvel bij een breed publiek kan oproepen,” aldus Dennis Elbers, curator van Museum Of The Image (MOTI) in Breda en Nederlands jurylid van de Duvel Design Contest.  De wedstrijd is uitgezet in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Nederland. Van alle inzendingen gaan er per land drie ontwerpers door naar de grand finale in Parijs. Dit zijn de ontwerpers die de meeste stemmen op hun inzending hebben gekregen.

Jury
In Parijs buigt een internationale, gerenommeerde jury die bestaat uit Marie Pok, Dieter Van Den Storm, Michel Moortgat, Marnick Smessaert, Fontanel, Vice Magazine, Dennis Elbers en Michel Chanaud zich over de ontwerpen. In onderling overleg kiezen zij de uiteindelijke winnaar. Alle finalisten krijgen in Parijs sowieso 50 exemplaren van ‘hun’ glas. Alleen het winnende ontwerp wordt echt in productie genomen en zal volgend jaar onderdeel zijn van de officiële Duvel Collection.

Inzendingen
Van de bijna 700 inzendingen komen er 330 uit België en 122 uit Nederland. De beoordeling vindt plaats op basis van onder andere de functie van het ontwerp, de boodschap die de ontwerper heeft en of er humor, inventiviteit, originaliteit en gelaagdheid in zit. Op 16 januari 2012 komt de jury voor een eerste beoordeling bijeen. Alle inzendingen zijn te bekijken op www.duvelcollection.com.

Bron: Duvel.com

Lees ook:Belgisch Duvel glas met Nederlands kleurtje?
Lees ook:Maak je eigen Duvel glas
Lees ook:Nieuwe Duvel Collection Glazen op de markt
Lees ook:Belg wint Duvel Collection design wedstrijd
Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.