Flying Dog in blik

De Amerikaanse brouwerij Flying Dog koos eerder dit jaar voor een nieuwe strategie. De focus ging terug op de eigen en omliggende staten. Dit werpt vruchten af. In het Mid-Atlantic district is Flying Dog 60 procent vertegenwoordigd en in Washington zelfs 100 procent. Het jaar wordt afgesloten met 25 procent meer omzet en is circa 75 procent van de capaciteit van de brouwerij benut. De verwachting is dat ze volgend jaar al de volledige 100 procent nodig hebben en voorzichtig wordt er daarom al gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden.

De bestseller is volgens CEO Jim Caruso de Raging Bitch die zorgt voor 25 procent van de omzet. Ook ik vind dit echt een mooi bier dat goed in balans is en lekker fris, bitter van smaak. De nummer twee en drie zijn respectievelijk Doggie Style Pale Ale en Dog IPA. De brouwerij heeft circa 86.000 Amerikaanse vaten gebrouwen dat gelijk staat aan ongeveer 100.878 hectoliter.

Introductie Flying Dog in blik
In maart 2012 brengt de brouwerij hun bier in blik op de markt. Naar mijn idee erg jammer voor de uitstraling natuurlijk. Underdog, een pale ale en seizoensbier met tussen de 4.5 en 4.8 procent alcohol, zal het eerste speciaalbier zijn dat geblikt wordt. Met de stap om juist dit bier in blikjes te doen verwacht de brouwerij dat Underdog hun succesbier van het jaar gaat worden.

Deze brouwerij is een leuk voorbeeld om te blijven volgen. Innovatie, goede stabiele bieren en slimme marketing is het recept van het succes van Flying Dog.

Bron: Brebound

Lees ook:Het nieuwe bier van De Molen en Flying Dog
Lees ook:Champagnebier Infinium in de BeerTemple
Lees ook:Grolsch Premium Herfstbok in blik
Lees ook:Exclusieve Flying Dog Alpha collection
Lees ook:Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing

9 reacties op “Flying Dog in blik

 1. j3r03nq

  Waarom vind je het jammer voor de uitstraling? Bier in blik kent alleen maar voordelen. Geen kans op ‘licht smaak’, geen zuurstof in flessenhals waardoor geen oxidatie. Bier in blik koelt makkelijker. Geen gesleep met emballage. Afval verwerking haalt het blik er zo weer uit. Neemt minder opslag en transport ruimte in beslag, etc.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Het kent ook nadelen. Die ijzer/metaalsmaak bijvoorbeeld en ik vind ‘t er heel goedkoop uitzien. De fles zorgt ook voor veel emotie rondom het bier. Net als wijn uit een pak, dat straalt veel minder uit.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    Ik heb hele mooie blikken uit Vancouver. Echt mooi. en metaal? er zit gewoon een dun laagje plastic tussen. Zelfde effect zoals het dingetje in een kronkurk.

      /   Beantwoorden  / 
   2. j3r03nq

    Metaal smaak is zoals Alexander al aangeeft onzin. Doe maar eens een blind proef.

    Die ‘metaal’ smaak proef/beleef je alleen wanneer je zo uit het blik drinkt, iets met negatieve lading, amalgaam vullingen, ionisering en dat soort termen waar ik eigenlijk geen verstand van heb (klok/klepel). Maar we drinken ons geliefde #speciaalbier toch niet zo uit de fles of blik maar juist uit een mooie bokaal ? Dus heb je daar helemaal geen last van ? Fusten zijn zover ik weet niet eens gecoat zoals blik en dat proef je toch ook niet? Om maar niet te beginnen over alle frisdrank, sapjes en etenswaren die allemaal in blik verkrijgbaar zijn.

    Uitstraling, tja … duizend mensen duizend meningen. Dat kan ik niet betwisten. Maar als er een schildering van Herman Brood op een blikje staat gedrukt kopen we het denk ik wel allemaal massaal. Herinneren we ons allemaal de glazen frisdrank flessen nog?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Precies ik doel juist op het drinken, zo uit een blikje. Want waarvoor is een blikje anders gemaakt? Om handig mee te nemen…. en dan heb je meestal geen glazen bij je ;-) . Als we het uit een blikje in een glas gaan schenken dan kunnen we beter het flesje pakken. Enfin, ik vind ‘t afbreuk doen aan de bierbeleving. En iemand anders kan natuurlijk weer wat anders vinden ;-) .

       /   Beantwoorden  / 
     1. Alexander

      Nou, blik is nu juist een kostenbesparing, stuk lichter dan glas. Ben je dan ook tegen plastic flessen?

        /  
     2. Cees

      Wel grappig, dat je op veel punten probeert erg progressief te zijn. En op sommige punten ontzettend conservatief bent. Laat die ouderwetse vooroordelen van nou achter je en ‘open je blik’! ;-)

        /  
    2. Fred Schiphorst

     Ik herinner me de glazen frisdrankflessen nog en eigenlijk vind ik het ook jammer dat dei door PET flessen vervangen zijn. Plastic flessen vor bier lijkt me al helemaal niets. Dat zal allemaal suggestie zijn, want je zou met recht aan kunnen voeren dat ik ook niet moeilijk doe over Key Kegs. Maar dan doe je een beroep op mijn ratio en kan ik het misschien rationeel nog wel met je eens zijn ook. Maar bier is voor mij meer dan ratio. Mijn gevoel komt in opstand als ik er aan denk dat bijvoorbeeld een fraaie trappist in blik zal worden verpakt. Dat hoort niet, dat wil ik niet en ik hoop dat dit nooit gaat gebeuren. Gewoon vanuit mijn gevoel. De kans dat ik een dergelijk blikbier aan me voorbij laat gaan is dan ook groot. Mijn gevoel speelt nu eenmaal een grote rol bij mijn keuzes.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Dennis

  Er is ook Leffe blond in halve liter blikken te koop.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.