Verdere ontwikkeling speciale biermarkt in 2012

Hoe zal de speciale biermarkt zich in 2012 verder ontwikkelen? Zet de trend dat Nederlanders steeds minder pils drinken verder door? De verwachtingen zijn natuurlijk van wel. Wat voor speciaal bier wordt dan populair? 

In dagblad Trouw vertelt Cees-Jan Adema, directeur van de branchevereniging Nederlandse Brouwers deze week dat de consumptie van bier met een laag alcoholpercentage steeg met 18 procent. Echter van het pils werd 2,2 procent minder verkocht. De verkoop van extra zwaar bier, waaronder de speciale bieren steeg met 10 procent, zo staat in Trouw.

Welke speciale bierbrouwers gaan het in 2012 helemaal maken en met wat voor type bieren? Zelf denk ik dat de bittere bieren steeds meer terrein gaan winnen. Daarnaast hoop ik dat bierbrouwers meer biersoorten gaan combineren (versnijden). Daaruit ontstaan weer verrassende, nieuwe andere bieren.

Bronnen: Trouw en Levensmiddelenkrant

Lees ook:Kwart Belgische bierconsumptie speciale bieren
Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk
Lees ook:Analyse van de biermarkt: dit is toch niet serieus?
Lees ook:Speciaalbier is booming in Ierland
Lees ook:AB InBev verkoopt meer bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.