Vrouw uitgesloten van bierwedstrijd

In Nieuw Zeeland is een vrouw uitgesloten van een bierwedstrijd vanwege het feit dat zij vrouw is. Het voor mij oh zo geliefde Nieuw Zeeland heeft ineens een deukje opgelopen. Dit kan dus echt niet! De vrouw, genaamd Rachel Beer, wilde heel graag meedoen met een bierwedstrijd waarbij zelf een bier gebrouwen moest worden. Haar zelfgebrouwen bier genaamd Beer’s beer, werd uitgesloten van de wedstrijd vanwege het feit dat ze niet van het mannelijke geslacht is. Dit is dus gewoon discriminatie!

De vrouw was zo verbaasd dat ze werd uitgesloten alleen omdat ze een vrouw is dat ze besloot het nieuws de wereld in te brengen. De directie van de competitie dat ondereel was van de A&P Show, een agrarisch evenement, meldde de vrouw dat de wedstrijd alleen voor mannen is. Ze mocht haar bier wel indienen maar deze zou niet beoordeeld worden of meedoen voor de prijzen.

Volgens Rachel Beer had het geen zin om een bier voor “spek en bonen” mee te laten doen en moesten de regels aangepast worden aan de huidige samenleving. Een wereld waarin ook vrouwen geïnteresseerd zijn in bier.

De voorzitter van het Brouwersgilde van Nieuw Zeeland, Ralph Bungard, vond de regel belachelijk. Zeker omdat bier brouwen traditioneel het werk van vrouwen was. Goed dat ze deze stap heeft genomen om dit wereldkundig te maken. Dan kunnen dit soort praktijken voor eens en altijd tot het verleden behoren.

Bron: Foxnews

Lees ook:België krijgt internationale bierwedstrijd
Lees ook:Vrouw tapt als beste van de wereld
Lees ook:Nieuw-Zeeland is niet biervrouw vriendelijk
Lees ook:Wereldkampioen biertappen is net Miss World
Lees ook:Belgian Beer Café opent in Polen

Eén reactie op “Vrouw uitgesloten van bierwedstrijd

  1. Jos Walstra

    ineens een deukje, is wel het understatement van het jaar voor jou, en dat al op 13 januari.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.