Bijzondere biertasting bij Brouwerij De Molen

Gisteren, op 21 januari 2012, was een bijzondere dag voor meerdere bierliefhebbers, in ieder geval voor mij. Heel wat exclusieve bieren die in de kast stonden wilde ik graag met andere bierliefhebbers delen in plaats van ze alleen op te drinken. Het bleek dat ook andere beerlovers dit gevoel geregeld hadden en prachtige juweeltjes in de kast hadden staan in afwachting op een mooi moment. Dat mooie moment was gisteren aangebroken. Een oproep via bier.blog.nl en Facebook bracht een groep van uiteindelijk circa 20 bierliefhebbers bij elkaar. Brouwerij De Molen stelde zonder problemen de ruimte in de nieuwe brouwerij ter beschikking voor deze exclusieve proeverij. En dat was het!

22 verschillende bieren werden geproefd met bijzondere, unieke exemplaren van bieren uit 1989 tot bieren die niet meer gebrouwen worden. Wat er op het menu stond is te zien op de foto en video. Zelf was ik toch verrast over de Technical Nuclear Pinguin van Brewdog die naast alcohol toch een mooie pure biersmaak had. De ruim 20 jaar oude Westvleteren waren op één na nog te drinken echter zoals te verwachten zwaar geoxideerd en niet meer de prachtige, volle body die de bieren vandaag de dag hebben. Dat viel toch wel erg tegen. Toch is ‘t bijzonder om de vrij zeldzame redcap en de voorloper van het Westvleteren Blond een keer zo oud geproefd te hebben.

Sensationele bierervaring
Ook erg bijzonder waren de Parabola van Firestone Walker Brewery en de Bourbon County van Goose Island die volgens bierliefhebbers behoren tot een van de beste bieren ter wereld. En dat was niet gelogen. Wat een balans en intense smaak, een smaakexplosie waarmee je letterlijk in ‘t paradijs komt. Nee, dit is in Nederlandse of Belgische bieren niet terug te vinden. Eigenlijk was alles bijzonder met name omdat iedereen zijn of in mijn geval haar best had gedaan om iets unieks mee te nemen. Ook mooi was de nieuwe La Trappe Quadrupel Oak Aged variant, batch 9. Deze is pas net verkrijgbaar waarbij dit keer de quadrupel heeft staan rijpen op rode wijnvaten. De Imperial Stouts van Great Divede Brewery met een Belgium style en chocolate oak aged waren ook niet te versmaden. Ook de bieren van Stone Brewery en een bijzondere imperial stout met sigaarsmaak van Cigar City brewing waren erg mooi. Nederlandse brouwerijen Ramses en De Natte Gijt hadden ook hun best gedaan met zelf gebrouwen bieren. Jawel, we zijn in Nederland echt goed op weg om mooie bieren te brouwen! Kortom, een fantastische en complete nieuwe bierervaring die ik niet meer zal vergeten.

Iedereen bedankt en Brouwerij De Molen voor het beschikbaar stellen van de locatie, glazen en bovenal gastvrijheid!!

Lees ook:Unieke bierproeverij bij Brouwerij De Molen in aantocht….
Lees ook:Nieuw beste bier ter wereld
Lees ook:Nederlandse brouwerij in top 10 van de wereld
Lees ook:Bierfestival Brouwerij De Molen 30-10
Lees ook:Brouwerij de Molen komt met zware Imperial Stout?

3 reacties op “Bijzondere biertasting bij Brouwerij De Molen

 1. Eijkb

  Ziet er goed uit! Mooie bieren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mark

  Ziet er zeker goed uit.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frans Ruiter

  Het zíet er niet alleen goed uit, het wás ook goed!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.