ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?

Zin om lekker te koken en een goed bijpassend bier te serveren? Het ABT-bier van de maand, Armand Ter Dolen, past uitstekend bij kalkoenfilet met prei en blauwaderkaas. Han Hidalgo van Biercuisine.nl heeft het gerecht samengesteld. Geniet ervan! (foto: M.Therese Bruggeman)
Ingrediënten voor vier personen:
450 gram kalkoenfilet, bio kwaliteit
1 preistengel
75 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Bleu d’ Auvergne, Gorgonzola
2 dl gevogeltebouillon
8 eetlepels Armand Ter Dolen
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Prei in de lengte snijden en enkele gave delen eraf halen. Deze delen halveren, beetgaar koken en laten afkoelen. De rest van de prei in reepjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Kalkoenfilet in kleine plakjes of blokjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Olie in een koekenpan verhitten en de kalkoenfilet roerbakken. Hittebron verlagen en de bouillon toevoegen. Goed roeren en op de laagste hittebron 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken en de reepjes prei toevoegen. Verder stoven en tegen het einde van de stooftijd de in stukjes gesneden blauwaderkaas en het bier erbij doen. Kort op een iets hogere hittebron goed verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Met wat saus over de prei verdelen en oprollen. Als aperitiefhapje of als maaltijd met beetgare pasta of aardappelkroketjes serveren. En natuurlijk daar hoort een glas Armand van kasteelbrouwerij De Dool bij!

Eet smakelijk!

Bron: Biercuisine.nl

Lees ook:Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA
Lees ook:ABT-Gerecht: Garnalen met prei- en gele paprikasaus
Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium
Lees ook:Het biergerecht bij Golden Raand
Lees ook:ABT-gerecht van de maand

2 reacties op “ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?

 1. Fred Schiphorst

  Wat ik me altijd afvraag bij de rfecepten ind e gazette: is het bier eigenlijk ook op fles te verkrijgen? Zo nee, dan zou je dus naar het dichtst bijzijnde abt café moeten gaan met een fles of zo. Lijkt me wat onpraktisch… Ik vraag me dan ook wel eens af wie deze recepten ooit maakt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Fred, in de gazet staat bij ‘t recept altijd dat ‘t op fles verkrijgbaar is ;-) . De primeur op tap heeft ‘t ABT. Anders zou ‘t inderdaad zinloos zijn. Zie ook: http://www.terdolen.be/nl/nieuws/Armand

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.