Vijfde Brugs bierfestival druk bezocht!

Voor iedereen die naar mij op zoek was in Brugge, sorry! Ik was er inderdaad niet. Met veel pijn in mijn hart heb ik vanwege andere belangrijke werkzaamheden moeten afzeggen. Maar liefst 15.000 bezoekers hebben het Brugs bierfestival bezocht dat afgelopen weekend in de stadshallen plaatsvond. De lage temperaturen en de barre weersomstandigheden hebben bierliefhebbers er niet van weerhouden om naar dit mooie Belgische bierfestival te komen. 

Maar liefst 74 verschillende brouwerijen presenteerden gezamenlijk ruim 300 bieren. Er waren heel wat primeurs te proeven waaronder Basilius, Witte Zwaan, Fort Lapin8, de Moose Blues en eentje waar ik erg benieuwd naar ben de Préaris Quadrupel van Vliegende Paard Brouwers. Zal ik toch een tocht door België moeten maken .

De drukte was overigens zo groot dat het bierfestival gedurende een uur zelfs even gesloten was. Er kon niemand meer bij. Het is vervelend, met name als je helemaal uit de UK, Italië of één van de Scandinavische landen komt. Het is populair… al dat Belgische bier!

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:Préaris Quadruple is beste hobbybier van België
Lees ook:Brugse brouwerij Fort Lapin lanceert Quadrupel
Lees ook:Zythos Bierfestival Leuven voor de deur
Lees ook:8-9-’13: Bierfestival Biereloth Boxtel
Lees ook:Duvel Tripel Hop wint Belgische bierconsumentenprijs

3 reacties op “Vijfde Brugs bierfestival druk bezocht!

 1. Kurt Persyn

  Toch even een kleine correctie: de “Préaris Quadrupel” is niet van de Anzegemse brouwerij “Het Verzet”, maar van “Vliegende Paard Brouwers” van Oedelem ( http://www.prearis.be ).

  De verwarring is waarschijnlijk ontstaan omdat beide brouwerijen een standje deelden. De journalist van “Het Nieuwsblad” heeft er zich vlug vanaf gemaakt en hier werd het artikel ook blindelings overgenomen.

  De verkooppunten van de Préaris blijven in snel tempo stijgen, maar om deze meest dichtbij u te kennen, mail je waarschijnlijk best eens met hen. Wellicht is het ook al in Nederland te verkrijgen.

  En inderdaad: een absolute aanrader trouwens! ;-)

  Groetjes,

  Kurt

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Beste Kurt, bedankt ik zal ‘t nog even aanpassen in ‘t artikel. En helaas ik was er niet bij….

     /   Beantwoorden  / 
 2. Marco

  Dit jaar voor het eerst geweest en ik weet zeker dat ik volgend jaar weer ga. Mijn persoonlijke favoriet was de La Trappe Quadruple Oak Aged. Jammer genoeg was ik te laat om de Westvleteren te mogen proeven, de 20 kratten voor de zaterdag waren al op :D .

  Dit is een van de weinige momenten waar het jammer is dat er alcohol in bier zit, 325 bieren zijn toch iets te veel voor één dag :) .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.