Belgisch Duvel glas met Nederlands kleurtje?

De Duvel Duvel Design Contest nadert een ontknoping. En die zou zomaar eens een Nederlands feestje kunnen worden. Drie Nederlandse designers zitten namelijk in de internationale finaleronde met hun ontwerp voor het tulpvormige glas van Duvel. De eindstrijd van de Duvel Design Contest vindt op 2 maart aanstaande in Parijs plaats.

 

Begin oktober schreef Duvel een wedstrijd uit waarin talenten en bierliefhebbers werden uitgedaagd een eigen design te maken voor het welbekende Duvel-glas. In januari heeft de internationale jury haar eerste stemmen uitgebracht en de finalisten geselecteerd. Onder wie drie Nederlandse talenten dus. In totaal dingen er 12 finalisten mee naar de hoofdprijs: een plaats in de internationale Duvel Collection.

De Nederlandse finalisten
De drie finalisten zijn: Dorien Heemstra uit Hoofddorp (Noord-Holland), Sjoerd Verbeek uit Scherpenzeel (Gelderland) en Catarina Aimee Dahms uit Hilversum (Noord-Holland). Zij strijden tijdens de grote finale op 2 maart 2012 in Galerie Magda Danysz. Deze locatie wordt gedurende de fashion week door het Flanders Fashion Institute gebruikt als showroom voor 9 Belgische modeontwerpers. De Duvel Design Contest Finale is het openingsevenement van de locatie.

De internationale jury bestaat uit Marie Pok, Dieter Van Den Storm, Michel Moortgat, Marnick Smessaert, Fontanel (Nederlands online design magazine), Vice Magazine en Dennis Elbers (curator Museum Of The Image, Breda). In onderling overleg kiezen zij de uiteindelijke winnaar.

Lees ook:Duvel Design Contest levert 700 inzendingen op
Lees ook:Belg wint Duvel Collection design wedstrijd
Lees ook:Nieuwe Duvel Collection Glazen op de markt
Lees ook:Meerbier.nl genomineerd voor beste onderneming
Lees ook:Het lekkerste bier van Noord-Holland

Eén reactie op “Belgisch Duvel glas met Nederlands kleurtje?

  1. Kiekens

    Kan er nog een design glas van Duvel ontworpen door Dorien Heemstra gekocht worden?
    Hoogachtend
    Kiekiens Christian

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.