Hoe een sterrenrestaurant combineert met bier

Afgelopen zaterdag 11 februari 2012 heb ik ter gelegenheid van mijn verjaardag, nog bedankt voor de vele felicitaties, samen met mijn man gegeten bij Boreas in Heeze. Dit twee Michelin sterrenrestaurant heeft veel met bier. Bij het restaurant is een zythologe, Jessica, in dienst. Toen ik naar de motivatie vroeg waarom ze begonnen zijn met bier kwam daar een heel helder antwoord.

“Naast dat ik zelf ook erg van bier houd, vind ik dat een sterrenrestaurant een bierdrinker meer moet kunnen schenken dan alleen een pilsje. Geregeld komen er gasten bij ons die liever geen wijn drinken. Als sterrenrestaurant is het net zo belangrijk dat je naast wijn ook aan hen iets bijzonders kunt schenken.”

Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Het leuke is dat ze net als bij wijn echt op zoek gaan naar mooie en minder gangbare bieren en hierin ook wisselen. Met veel enthousiasme wordt net als bij wijn prachtig de smaak van het bier verwoord. Van Deus tot een Kink Bloesem, ze schonken het in prachtige wijnglazen. En daarmee werd bovendien rekening gehouden met de gerechten die geserveerd werden.

Ze wisten dat wij van bier hielden natuurlijk, maar alles opdrinken was wel erg veel. Dus helaas moest ik toch meerdere malen een half glas teruggeven. Dat was misschien het enige dat zonde was. We genieten maar wel met mate! .

Lichte gerechten met bijvoorbeeld vis en groente werden gecombineerd met prachtige zachte blonde bieren. En bij kaas kon een Rochefort 10 natuurlijk niet ontbreken.

Ik zou zeggen, sterrenrestaurants wie volgt! Wellicht is een mooi bier en gastronomisch diner tijdens de Week van het Nederlandse Bier een optie?

Lees ook:Sterrenrestaurant combineert bier en gastronomie
Lees ook:Sterrenrestaurants over op bier
Lees ook:Wat is gezonder een glas wijn of een glas bier?
Lees ook:Wijn wint nipt van bier
Lees ook:05-12-’12: Bier en wijn gaan battlen

Eén reactie op “Hoe een sterrenrestaurant combineert met bier

  1. ron

    Het klinkt een beetje belgie’s en zeer lekker

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.