Totale Amerikaanse bieromzet bijna 100 miljard dollar

De totale bieromzet in de USA is 2 procent gestegen in 2011 tot zo’n 98.94 miljard dollar. Deze omzet is voornamelijk te danken aan de kracht van het speciaalbier, het import bier en het premium bier, zeggen de statistieken van het Bier Instituut van Amerika. Als we kijken naar de bierverkoop lijkt er in de VS een net iets andere trend dan in Nederland. Niet alleen retail, supermarkten, maar ook cafés en restaurants doen ‘t in Amerika erg goed. Volgens cijfers van Nielsen werd een groei van drie procent genoteerd.

De meest trage groei in de biermarkt is te vinden in het standaard binnenlands gebrouwen bier. Dit is al een aantal jaar het geval. Deze groep is een beetje uitgeput volgens de resultaten. In een rapport van Wall Street over de verloren staat van de Amerikaanse brouwers blijkt de verkoop van binnenlands bier tussen 2007 en 2010 een daling te hebben van 50%. Volgens Tiffany Hsu van de LA Times is dit te wijten aan de recessie bij de modale huishoudens. Dit waren voornamelijk de enthousiaste drinkers van gebrouwen bier in Amerika.

Het gaat hier dus niet zozeer om speciaalbier maar om de Amerikaans gebrouwen standaard bieren. Deze mensen zijn naar mijn idee massaal naar de speciaalbieren overgestapt. Hieronder nog een leuke video over het ontstaan van de Amerikaanse biermarkt! 

Lees ook:Speciaalbier is booming in Ierland
Lees ook:Top 50 brouwerijen van Amerika bekendgemaakt
Lees ook:Craft bier industrie blijft groeien in de VS
Lees ook:Overview van de Amerikaanse biermarkt 2009
Lees ook:In 2020 drinkt 40 tot 50 procent speciaalbier

Eén reactie op “Totale Amerikaanse bieromzet bijna 100 miljard dollar

  1. Fred Schiphorst

    Ik dnek dat het goed is om na te gaan wat ze bedoelen met “premium bier”. Ik vermoed namelijk dat ze daar bijvoorbeeld Heineken en Grolsch mee bedoelen en andere bieren die niet bepaald in het segment passen dat hier met enige regelmaat “speciaal bier” genoemd wordt. Denk bijvoorbeeld aan dat verhaal van die band die persé geen Amerikaanse bieren wilde, maar premium european lagers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.