Primeurs op het Noord-Hollands Bierfestival 2012

De Poster (Cahito Prod.)

Over enkele dagen kan iedereen weer genieten van de bieren die geschonken worden op het zesde Noord-Hollands Bierfestival. Na goede ervaringen met de locatie van vorig jaar is er wederom gekozen voor Wijkcentrum Mare Nostrum te Alkmaar om alle aangemelde brouwers en bezoekers te kunnen herbergen. Een festival in de groei, want elk jaar staan er meer brouwers. En dit keer zijn er meerdere primeurs te melden…

 

Om te beginnen is Brouwerij ’t IJ nog niet eerder op het festival geweest, evenals Brouwerij Kinhem. Helemaal nieuw is de vorig jaar april geopende Brouwerij Vijfhuizen met een viertal Fortenbieren. Verder zijn de oude trouwe bekende Noord-Hollandse brouwers weer present met andere, gewijzigde of nieuwe bieren. Met in totaal 16 brouwerijen en bijna 60 bieren is er genoeg te proeven!

De Bierlijst

Opvallend is dat er deze middag drie bierprimeurs geïntroduceerd worden. Om 14:00 uur, 14:30 uur en 15:00 uur zal er telkens een bier gepresenteerd worden die deze middag voor het eerst op de markt komt. Het betreffen een nieuw voorjaarsbier, een nieuw bier op hout en een bier met een heel apart – waarschijnlijk nog niet eerder in bier gebruikt – ingrediënt. Tot die tijd(en) blijven deze taps nog gesloten om het spannend te houden!

Amateurbierbrouwersvereniging ’t Wort Wat is aanwezig om de verschillende brouwstappen visueel te maken, PINT om lid te worden van de grootste bierconsumentenvereniging in Nederland en een cateraar voor een kleine of grotere hap. Ook zijn er twee bier-/spijsworkshops te volgen, hier vind je meer informatie om je daarvoor aan te melden. Een mooie gelegenheid om meer over bier en gastronomie te leren!

Organisator PINT Regio Noord-Holland vindt dat de ongekende hoeveelheid smaken die door brouwers geproduceerd worden de moeite van het proeven waard zijn. Met dit festival willen ze dan ook bereiken dat het grote publiek in aanraking komt met deze mooie smaken en ze laten proeven dat bier meer is dan de pilsplas die 95 procent van de landelijke consumptie uitmaakt.

Het festival is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Hier is een impressie van vorig jaar te zien.
Ik zou zeggen: “Tot zondag!”

Lees ook:18-12-’11: Noordelijke kerst- en winterbier festival Hoogeveen
Lees ook:23-01-2011: PINT Winterbierfestival Gouda
Lees ook:Pint Winterbierfestival Gouda: 24 januari 2010
Lees ook:Noord-Hollands Bierfestival blijft groeien
Lees ook:Noord-Hollands bierfestival: 28 februari 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.