Bierconcerns azen op Tsjechische brouwer StarBev

Verschillende bierconcers onderzoeken de mogelijkheden voor een overname van de Tsjechische brouwer StarBev. Dat meldt Wall Street Journal Europe op basis van bronnen dichtbij de brouwerij. Er zou interesse zijn van onder meer AB InBev, SABMiller, Carlsberg, Heineken, Molson Coors Brewing en Asahi. Nagenoeg ‘iedereen’ doet mee dus.

AB InBev zou een voorkooprecht hebben vanwege enige voorgeschiedenis. Het bierconcern verkocht eind 2009 haar brouwerijactiviteiten in Midden- en Oost-Europa aan investeerder CVC Capital Partners, die ze omdoopte tot StarBev. Investeerders die een brouwerij bezitten zijn geen goede partner voor het bier.

Zij zijn er doorgaans alleen op gericht om onder de streep zoveel mogelijk over te houden. Er worden daardoor veel concessies gedaan op smaak, ingrediënten en uiteindelijk dus de kwaliteit van het bier. Voor de bierdrinker van de brouwerij dat bekend staat om het bier Staropramen is verkoop aan een bierconcern in principe dus een goede zaak. Daar kan de kwaliteit alleen maar beter van worden. Erg benieuwd wie de gelukkige dit keer wordt. De prijs zou kunnen oplopen tot 3 miljard dollar, zo’n 2,27 miljard euro.

Bron: De Morgen

Lees ook:Molson Coors winnaar in race om StarBev
Lees ook:VS wil overname Corona door AB InBev voorkomen
Lees ook:Corona nu officieel Belgisch
Lees ook:Omzetstijging bij AB InBev
Lees ook:SABMiller koopt Argentijnse brouwer CASA Isenbeck

0 reacties op “Bierconcerns azen op Tsjechische brouwer StarBev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.