Het perfecte schrikkelbier?

Voor iedereen die vandaag na zoveel jaar eindelijk weer jarig is zou een welkome traktatie een schrikkelbier zijn om mee te toosten. Er is voor deze schrikkeldag al aan alles gedacht. Allerlei cadeauwinkels spelen er op vele manier op in met de meest uiteenlopende schrikkelcadeaus. Vandaag kon ik iemand feliciteren die na vele jaren weer eens jarig was. Natuurlijk kwam de vraag, met welk schrikkelbier kan ik de toost uitbrengen?

Nee, schrikkelbier komt niet op google voor! Ruim 10.000 Nederlanders is vandaag jarig. En hoe leuk is het om nu juist vandaag te toosten met een speciaal gebrouwen schrikkelbier? Goed over vier jaar dan maar weer. Of toch niet? We kunnen natuurlijk ook een bier brouwen dat voor vier jaar als schrikkelbier geldt. Vervolgens wordt iedere vier jaar weer een nieuw bier aan de schrikkel bierlijn toegevoegd. Staat toch goed op al die feestjes vanavond! En wat te denken van alle bruiloften die vandaag plaatsvinden? Ik fantaseer alvast weer even verder over de smaak.

Waar komt Schrikkeljaar vandaan? Het woord “schrikkeljaar” komt voort uit het Middelnederlandse woord “scricken” met de betekenis “springen” of “met grote passen lopen”. Een perfect schrikkelbier zou dus prachtig van de ene in de andere smaak over kunnen springen, van een zoete aanzet naar een bittere afdronk of met het schrikkelbier springen we naar de lente. Het is de sleuteldag naar maart per slot van rekening. Dus van een donker vol bier naar een frisse blonde afdronk. Misschien sta ik over vier jaar zelf wel met een schrikkelbier op de markt .

Lees ook:Bieroloog opleiding: het vervolg
Lees ook:‘Smaak van echt’ weer te koop
Lees ook:Heineken in juridische strijd om Radler?
Lees ook:Speciaalbier uit de Dikke Van Dale!
Lees ook:Weg met ‘biertje’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.