Belgian Beer Weekend in Japan

Een mooi fenomeen, een Belgisch Bier Weekend in Japan. In maar liefst drie Japanse miljoenensteden namelijk Tokio, Osaka en Nagoya wordt in drie verschillende weekenden een Belgisch Bier Weekend georganiseerd. Malik Kusters afkomstig uit het Belgische Hasselt woont nu tien jaar in de Japanse hoofdstad en haalt zonder probleem Belgisch bier naar Japan!

In het Belang van Hasselt vertelt Malik dat het een unieke manier is om Japanners te laten kennismaken met de geneugtes uit het Belgische land: bier, lekker eten en goede muziek. De Japanse bierdrinkers kunnen ongeveer 70 verschillende bieren proeven en met geluk ook de Westvleteren. Ehh, het vliegtuig nemen naar Japan ? Naast Belgisch bier zijn er typische gerechten te eten zoals frieten in zo’n puntzak, bouletten in tomatensaus en Gentse waterzooi.

Weekenden
Het eerste weekend vindt plaats van 26 tot en met 30 april in een park in Nagoya. In juni is Osaka aan de beurt en in september volgt Tokio. Osaka zal worden geopend door Prins Filip die in Japan aanwezig is voor een handelsmissie. Initiatiefnemer Malik Kusters hoopt met alle drie de festivals in totaal 60.000 bezoekers te trekken.

Bron: Belang van Hasselt

Lees ook:Brouwerij Sint-Bernardus opent café in Tokio
Lees ook:Japan aan het speciaalbier!
Lees ook:Bierpassie Weekend ook in Japan
Lees ook:Twee werelddelen lanceren samen Japanse IPA
Lees ook:Speciaalbier cultuur groeit in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.