Dutch Beer neemt merkrechten Olm over

Het was eigenlijk al geen verrassing meer dat Groothandel Dutch Beer uit Zeewolde de merkrechten van Olm Bier zou overnemen uit de boedel van de faillissementen van Olm Brouwerijen en directeur Mark Schneider. Binnenkort zien we Olm, hetzij met een andere naam, weer terug op de markt.

Uit de boedel is Olm Pilsener en Olm Premium Pilsener overgenomen. Dutch Beer heeft nu met een internationale brouwerij een contract afgesloten voor de productie van het via bestaande recept gebrouwen Olm pils. Dit bier zal onder eigen merknaam Dutch Beer op de markt gebracht worden.

Vreemd luchtje
Dit alles wordt geleverd in eigen fusten die als zodanig duidelijk herkenbaar zijn gemaakt; in een oneway-fust van 30 liter en in flessen van 33 centiliter. Dutch Beer is een groothandel in dranken die naast haar eigen biermerken een assortiment aan internationale bieren, alcoholische dranken en postmixen op de markt brengt. Nu is natuurlijk wel de vraag hoe dit gaat aflopen. Er blijven vreemde en rare luchtjes aan de hele constructie hangen. Wie wil er nu een merk waar al zoveel om te doen is geweest, er zijn genoeg bierrecepten en merken te koop of te ontwikkelen. Verder is er al genoeg over gezegd. De tijd zal het uitwijzen. Misschien is het wel verstandig dat de internationale bierproducent de productie vooruit laat betalen.

Dutch Beer levert in Nederland, Caraïben, Midden- en Zuid Amerika, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië. Uitbreiding naar andere landen staat op de agenda voor 2012 en 2013.

Bron: ANP Pers Support.

Lees ook:Geen link tussen Dutch Beer en Olm?
Lees ook:Nieuwe OLM al opgericht
Lees ook:En jawel: Whisky Beer
Lees ook:Glutenvrije trend zet door
Lees ook:Berkenbosch vordert naam Olm bier terug

6 reacties op “Dutch Beer neemt merkrechten Olm over

 1. peter

  Ik heb begrepen dat het zowel onder de naam olm als onder de naam dutch beer op de markt zal komen. Wat ik me afvraag waar dhr berkenbosch nu blijft. Eerst met een hoop poeha aankondigen dat je uit de dood opgestaan ben en je merk terug wil, ook nog belt met dhr denkers en vervolgens niets meer van zich laat horen. Ik ben van mening de dhr denkers en dhr schneiders nog steeds onder 1 hoedje spelen. Ze zullen de duitse brouwerij (waar ze al zaten) wel een worst voorgehouden hebben. Iets in de trant “we betalen je een gedeelte van de oude schuld”. Wat ik ook zo vreemd vond is dat deze brouwerij door dhr schneiders niet meer betaald werd omdat de kwaliteit beneden peil was (waar hoorde we dat meer?) en dat nu het nieuwe olm weer uit dezelfde brouwerij komt. Google maar even op het rapport van de curator. Het zaakje heeft geen vreemd luchtje maar een bekend luchtje. Het stinkt gewoon weer. Ik heb schneiders nog over de horecava zien lopen. Hij zag er niet uit. Nu blijkt dus dat je van oplichten een hoop stress krijgt. We zullen het wel weer gaan beleven.

    /   Beantwoorden  / 
 2. oeps

  Misschien zsit fiona wel dichter in de buurt als dat ze zelf denkt.
  Eeen raar luchtje is zeker. en zijn de dingen niet altijd zo als ze worden gepresenteert. En si het merk dutchbeer niet meer als een mengeling van olm basic en premium en wordt het zo op de markt gebracht als dutchbeer.
  En zoals eerder in dit blog pinokkio Denkers heeft een zeer vreemde rol in dit verhaal.

    /   Beantwoorden  / 
 3. oeps

  Misschien zsit fiona wel dichter in de buurt als dat ze zelf denkt.
  Eeen raar luchtje is zeker. en zijn de dingen niet altijd zo als ze worden gepresenteert. En si het merk dutchbeer niet meer als een mengeling van olm basic en premium en wordt het zo op de markt gebracht als dutchbeer.
  En zoals eerder in dit blog pinokkio Denkers heeft een zeer vreemde rol in dit verhaal. En moet peter zich daar eens op gaan richten

    /   Beantwoorden  / 
 4. peter

  Ach oeps, ik denk dat de rol voor Peter voorlopig uitgespeeld is. Peter is niet meer dan een pseudoniem voor iemand die hier niet met zijn eigen naam op wil. Peter kent alle spelers in dit verhaal en de spelers kennen hem. Peter wil eerlijkheid en oplichters uit de bierbranche vandaan hebben. Laat schneiders lekker tweedehands auto’s in Engeland gaan verkopen. Misschien een goede tip verkoop ze met het stuur in het midden. Heeft hij weer iets aparts. Maar laat hem alsjeblieft wegblijven uit Nederland en Belgie. Hier heeft hij genoeg zakelijk en persoonlijk leed veroorzaakt. Laat Denkers zich lekker richting op dutch beer en niet op olm. En om maar in de oeps termen te blijven. Als pinokkio genoeg liegt wordt zijn neus topzwaar en valt het allemaal vanzelf weer om.

    /   Beantwoorden  / 
 5. oeps

  wijs ik f op het bericht van fiona van 30/9-11 waarin pa en zoon al ruim voor faillisemt OLm rondom de tafel zijn gaan zitten.
  Boem daar viel de neus……. van pinokkio

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ongeloofelijk

  Ik heb zon idee dat ‘peter’ het verhaal en de mensen die nu het olm verkopen helemaal niet zo goed kent anders had hij wel geweten hoe het nou echt zat. maar goed speculeren mag altijd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.