Ouderen drinken meer!

Terwijl we alle pijlen op de jongeren richten blijkt uit onderzoek dat we ook de ouderen niet uit het oog moeten verliezen. 45-plussers zijn zelfs drie keer meer geneigd om elke dag een glaasje te drinken. Uit een onderzoek dat in Engeland is uitgevoerd blijkt echter dat de jongeren vooral in één keer grote hoeveelheden alcohol drinkt en ouderen dit spreiden over meerdere keren per dag. De ‘Office for National Statistics’ tonen aan dat ook mensen van middelbare leeftijd ‘ongemerkt veel risico nemen voor hun gezondheid’.

In totaal zijn 8.000 families ondervraagd over hun alcoholgebruik. Meer dan één op de acht 45-plussers drinkt bijna elke dag een alcoholische drank. Slechts vier procent van de jongeren doet dat ook. Echter mijn conclusie is dus dat dit precies die 4% comazuipers zijn. Van die drinken immers grote hoeveelheden. Verder kwam ook naar voren dat één op de vijf gepensioneerde mannen (zo’n 22 procent) bijna elke dag bier, wijn of sterke drank drinkt. Dat is meer dan zeven keer zoveel als mannen tussen 16 en 24 jaar (3 procent).

Vrouwen
Vrouwen laten duidelijk een ander patroon zien. Van de vrouwelijke 65-plussers drinkt 12 procent dagelijks, ten opzichte van 1 procent van de tieners en twintigers. Een enorm verschil.

Alcoholprobleem
het vreemde is wel dat men van een probleem spreekt als door mannen jonger dan 45 in een week tijd twee liter bier wordt gedronken in totaal. Als ik het namelijk omreken naar de hoeveelheid bier die past bij een gezonde levensstijl dan valt dit er prima binnen. Het is dus maar net met welke mate we meten.

Bron: AD

Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Waarom kunnen mannen meer drinken?
Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk
Lees ook:Een doorbraak naar nieuwe biermarketing!
Lees ook:Bier favoriete vakantiedrank bij mannen

Eén reactie op “Ouderen drinken meer!

  1. Fred Schiphorst

    Over de vraag wanneer je te veel drinkt verschillen de meningen nogal. Mijn huisarts heeft het over niet meer dan 3 glazen per dag. Uitgaande van standaard glazen kom je dan op een dikke 5 liter pils per week. Van zware bieren zou je minder moeten drinken: bij 10% is 2,5 liter ongeveer de limiet.
    Elke dag een glas drinken is niet het probleem. Ik ken zat mensen die elke avond een glas wijn of bier drinken en dat dan bij een glas laten (zeggen ze althans). Iemand die zich op één avond in de week helemaal klem zuipt heeft een veel groter probleem. Dat ouderen een probleem vormen is uit deze cijfers dus niet te halen. Wel dat ze bloijkbaar graag een glaasje drinken, maar daar hoeft niets mis mee te zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.