Indirecte bierverkoop bij de pomp

Als je officieel geen bier mag verkopen op het tankstation bedenk je toch gewoon een andere ludieke manier? Voorzitter Ewout Klok van de branchevereniging van tankstations, BETA, komt nu met spaaracties die korting geven op kratten bier in de supermarkt. De kratten kunnen niet op het tankstation maar wel in de supermarkt worden afgehaald. Is dit dan wel geoorloofd?

Ewout Klok gaat het idee voorleggen aan het bestuur en eventueel in praktijk brengen onder de leden. Pomphouder Alwie Hoek (52) van het Shell tankstation uit Goor heeft de actie bedacht om extra aandacht te vestigen op de alsmaar stijgende benzineprijzen en het anti-alcohol verkoopbeleid bij de pomp.

Bij tenminste 20 liter benzine tanken krijgt de klant € 2,50 korting op een krat bier bij de Jumbo supermarkt. Wat ik me nu afvraag: waarom niet andere ludieke kortingen op producten, pretparken of misschien wel alcoholvrij bier? Dit laatste zou pas een maatschappelijk goede actie zijn. Inventief is het natuurlijk wel, en ik denk zeker ook succesvol als de korting wellicht hoger zou zijn. Door de vele acties op bier bij de supermarkt is € 2,50 natuurlijk niet veel. Je stimuleert de consument in ieder geval wel om bier te kopen op andere plekken dan bij het tankstation.

Bron: Tankpro

Lees ook:Shell-tankstation alcoholvrij café
Lees ook:Bieractie top drie week 21
Lees ook:Bieractie top drie week 38
Lees ook:Einde in zicht voor stuntkorting op bier?
Lees ook:Bieractie top drie week 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.