Brazilië ontdekt bittere bieren

Een land met een bevolking dat bij uitstek verknocht is aan de zoete bieren gaat langzamerhand toch ook mee in de bittere hype. Steeds meer Brazilianen ontdekken zwaarder bier met een bittere smaak. Daar profiteert ook Heineken van die vorig jaar met 87% groeide in het Zuid-Amerikaanse land. Volgens Chris Barrow bevatten de Braziliaanse biermerken tussen de tien en twaalf IBU (International Bitter Units) zou Heineken op 20 zit. Nu is echter de schaal van EBU niet exact te kopiëren naar IBU.

Amerikanen werken met andere meetschalen. De bieren zijn meestal minder bitter dan de schaal zal aanduiden, dit betekent dus dat het Braziliaanse bier mogelijk dus nog veel zoeter is als we het vergelijken met de Europese 12 EBU. Ook de mate waarop je de bitterheid ervaart is sterk afhankelijk van de hoeveelheid mout die in het bier is gebruikt. Een bier dat veel mout bevat smaakt minder bitter.

Koopkracht
De Brazilianen zijn de afgelopen jaren meer gaan reizen en hun koopkracht is door de sterke munt gestegen. Een prima markt dus voor premium bieren en de groei van speciaalbier. Uit exportcijfers bij Belgische brouwerijen blijkt ook dat steeds meer Belgisch bier geïmporteerd wordt in Brazilië. Marktanalisten volgen natuurlijk alle patronen in de groei van een biermarkt, zo kunnen ze voorspellen waar nieuwe groeimarkten ontstaan. Interessant om te volgen!

Bron: DFT

Lees ook:Heineken Experience in top vijf attracties Amsterdam
Lees ook:Heineken komt met premium bier in Brazilië
Lees ook:Brazilië heeft speciale bieren gevonden
Lees ook:Heineken verkoopt mogelijk drie Nigeriaanse brouwerijen
Lees ook:Carlsberg gaat concurrentiestrijd aan met Heineken?

Eén reactie op “Brazilië ontdekt bittere bieren

  1. Richard

    En dan verkopen ze het daar nog in de groene flesjes waardoor het bier een stuk lichter smaakt, op naar de export van de bruine Heineken flesjes :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.