Brouwerij Maallust introduceert nieuw bier

Brouwerij Maallust uit Veenhuizen heeft het nieuwe bier de Maallust Zware Jongen Tripel op de markt gebracht. Het goudgele bier van hoge gisting bevat 9% alcohol en is stevig gehopt. Volgens de brouwer volmoutig van smaak, met een kruidige geur en een mooie hopbitterheid in de afdronk. Het bier is ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

 

 

De tripel is het zesde bier dat Bierbrouwerij Maallust uit het Drentse Veenhuizen op de markt brengt. De brouwerij ligt bijna op de grens van de drie provincies, het geografisch middelpunt van Noord-Nederland. “Daar waar in 1823 de geschiedenis begon van de activiteiten van Maatschappij van Weldadigheid. De kolonies waarover Suzanna Jansen in haar boek Het Pauperparadijs schreef.”

Het bier is uiteraard van de tap te proeven in het proeflokaal bij de brouwerij of per fles verkrijgbaar bij heel wat verkooppunten in de provincie.

Lees ook:Bierbrouwerij Maallust lanceert opnieuw 1818 Quadrupel
Lees ook:Winnaar wedstrijd Groninger Tripel verkrijgbaar
Lees ook:03-11-’12: Noordelijk SpeciaalBierfestival
Lees ook:Muifelbrouwerij en slijterij Zeewijck lanceren nieuw bier
Lees ook:Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen opent deuren

3 reacties op “Brouwerij Maallust introduceert nieuw bier

 1. Harry Pinkster

  De gelijkenis is volgens mij wel ver te zoeken. Misschien dat je het deels ziet door het gekozen lettertype, maar dit wijkt toch ook duidelijk af. en het lettertype bij Maallust is niet zo maar gekozen.
  De meeste gevels in de kolonie Veenhuizen zijn voorzien van namen zoals werk en bid, orde en tucht, bitter en zoet, huis en haard, maar dus ook Maallust. Zie voor voorbeelden bv op http://www.gemeentenoordenveld.nl/over_noordenveld/dorpen/veenhuizen
  Overigens is de tripel verkrijgbaar in 30 en 75cl flessen. Gisteren voor het eerst mogen proeven, nog een beetje jong, maar verder een heerlijke tripel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. André

   Niet alleen het lettertype, maar ook de vormgeving van het etiket met de 2 blokken aan de zijkant en de naam in het midden.
   Ik verbind er verder ook geen oordeel aan hoor, ik betrap mezelf er alleen op dat ik die 2 erg op elkaar vind lijken. Vind het juist wel een mooi etiket, lekker robuust en positief ouderwets!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.