Alcoholische drank voorkomt beroerte

Uit diverse onderzoeken bleek al dat het drinken van een alcoholische drank met mate! goed is voor hart en vaten. Een Amerikaans onderzoek bevestigt deze bevindingen. Vrouwen die wekelijks zeven glazen bier of wijn drinken hebben iets minder kans op een beroerte. Het is een veelomvattend onderzoek waarbij op basis van een groot studieproject 83.000 vrouwen van middelbare leeftijd 26 jaar lang werden gevolgd.  Ongeveer 4 procent van de circa 25.000 vrouwen die nooit een druppel aanraakten, kregen in die jaren een beroerte. Onder de vrouwen die een half tot één glas per dag dronken, lag dat percentage de helft lager. Deelneemsters die dagelijks een half tot een heel glas alcohol dronken, ondervonden het meeste gezondheidsvoordeel. Slechts een van de tweehonderd vrouwen uit deze groep liep een verlamming als gevolg van een bloedprop in de hersenen op.

In het onderzoek is rekening gehouden met versterkende factoren waardoor een grotere kans bestaat op een beroerte zoals bij roken en overgewicht. De uitkomst van het onderzoek betekent niets dat vrouwen direct een fles bier of wijn moeten gaan drinken, in één keer te veel gebruik van wijn of bier kan namelijk leiden tot een hogere bloeddruk waardoor de kans op een beroerte weer groter wordt.

Het is gewoon belangrijk dat mannen niet meer dan twee en vrouwen niet meer dan een glas wijn of bier drinken per dag om er voordeel uit te halen. Dat past bij een gezonde levensstijl.

Bron: nu.nl

Lees ook:Alcohol maakt mannenhart sterk
Lees ook:Vrouwen niet luisteren!
Lees ook:Bier verkleint kans op suikerziekte met 40%
Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Vrouwen drinken meer in de zomer

Eén reactie op “Alcoholische drank voorkomt beroerte

  1. André

    Bier heeft natuurlijk positieve eigenschappen. Zo heeft de mensheid de middeleeuwen waarschijnlijk ook overleefd door bier.
    Dat het goed is tegen beroertes wil helaas nog niet zeggen dat het ook goed is voor de lever en slokdarm natuurlijk. Bovendien moet je er volgens mij wel een heel strak drinkregime op na houden wil je zoveel mogelijk gezondheid eruit halen en zo min mogelijk kans op vervelende bijwerkingen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.