Belg drinkt weer meer bier

De Belgen drinken weer meer bier! In 2011 ging 79,5 liter per persoon door de mond. Met de cijfers kwam voorzitter van de Belgische Brouwers Theo Vervloet naar buiten tijdens de start van het congres ‘Trends in Brewing’ in Gent. Ook in België gaat het vooral erg goed met speciaalbier wat uiteindelijk zorgt voor een stijging van de bierconsumptie. Na 25 jaar komt een einde aan de dalende bierconsumptie. In 20 jaar tijd is de thuisconsumptie gedaald met 4,5 miljoen hectoliter.

In de krant De Morgen staat een mooie weergave van de jaarproductie en met name de groei in export. In 2011 zorgde de export voor 58 procent van de 18 miljoen hectoliter jaarproductie van de Belgische brouwers. Dat aandeel is stijgende sinds 1980 (16 procent), 1990 (19 procent) en 2000 (37 procent). De jaarproductie bedraagt 1 procent van de wereldbierproductie.

Bierprijs
Het is duidelijk dat de kleine, lokale brouwers niet alleen in Nederland maar ook in België om verder te komen veel kennis op moeten doen van een goede kapitaalstructuur en internationele ondernemingskennis. Vervloet geeft ook aan dat de bierprijs van een kwaliteitsproduct omhoog moet en dat de brouwers in België meer moeten durven vragen voor een glas bier dan de prijs van een glas water. Zou de Nederlandse consumentenvereniging PINT in plaats van te strijden tegen een hogere bierprijs misschien ook niet iets meer kunnen doen aan voorlichting? Een goed getapt glas bier kost nu eenmaal wat.

Bron: De Morgen

Lees ook:Exportlanden voor Belgisch bier
Lees ook:Belgen drinken 4 procent minder bier
Lees ook:Weer minder bier gedronken!
Lees ook:Duitsers laten bier meer staan
Lees ook:Duitsers drinken minder bier uit eigen land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.