Molson Coors winnaar in race om StarBev

Op 23 februari 2012 schreef ik op dit blog dat bijna alle grote bierconcerns graag de brouwer StarBev over wilden nemen. De Amerikaanse brouwer Molson Coors is de winnaar en neemt StarBev over. De huidige eigenaar, de financieringspartij CVC Capital ontvangt 2,65 miljard euro voor de overname. Lange tijd was gedachte dat de Japanse brouwer Asahi StarBev het concern zou overnemen aangezien deze als eerste interesse toonde. AB InBev, die eerder de activiteiten in haar bezit had, was niet geïnteresseerd in een overname. StarBev werd in 2009 door CVC gekocht voor 2,2 miljard dollar, nu betaalt Molson Coors omgerekend 3,54 miljard dollar.

Peter Swinburn, topman van Molson Coors geeft in een persverklaring aan dat de overname van StarBev  perfect past in de strategie van Molson Coors om de portefeuille topmerken uit te breiden. Ook wil zij hiermee de aanwezigheid in de groeimarkten intensiveren.

AB InBev had door een clausule die bij de verkoop in 2009 in het contract was opgenomen nog het eerste recht om een bod te doen. Zij wilde hier echter niet gebruik van maken aangezien het bierconcern zich momenteel richt op biermarkten met een groter groeipotentieel.

StarBev heeft brouwerijen in Tsjechië, Servië, Kroatië, Roemenië, Bulgarije, Hongarije en Montenegro en verkoopt zijn merken daarnaast in Bosnië en Herzegovina en Slowakije. Het bedrijf heeft 4100 medewerkers in dienst.

Bron: Tijd.be

Lees ook:Bierconcerns azen op Tsjechische brouwer StarBev
Lees ook:SABMiller neemt bierbrouwer Foster’s over
Lees ook:Corona nu officieel Belgisch
Lees ook:Extra krediet voor grootste brouwconcern
Lees ook:AB InBev nieuwe sponsor American Football

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.