Slijterijen krijgen Masterclass bier

Ontwikkelingen in de Nederlandse biercultuur volgen elkaar snel op. Brouwerijen schieten als hopplanten uit de grond dus het is harde noodzaak om onze bierambassadeurs en -drices die het bier aan de consument verkopen bij te spijkeren. Zoals uit mijn blogposting van afgelopen maandag bleek is het oh zo nodig om de consument ook de laatse kneepjes over bier bij te leren. En dan is ‘t belangrijk om te beginnen bij de verkoper zelf natuurlijk. 7 vertegenwoordigers van Nederlandse Brouwerijen bezorgden 240 Mitra slijters een bijspijkersessie! Op de foto de vertegenwoordigers van 7 Nederlandse brouwers: Jos/Budels, Rob/Sint Christoffel, Jan/ Jopen, Tom/Gulpener, AnneBart/Koningshoeven, Mathieu/ De Leckere, Maurice/Texelse Bierbrouwerij

Mitra organiseert in het kader van de Week van het Nederlandse Bier 120 proeverijen door heel Nederland. Speciaal daarvoor zijn maar liefst 240 Mitra slijterijen in heel Nederland extra in training gegaan. Een goede zaak! Alle initiatieven die geïnitieerd worden om de consument meer en beter te informeren over bier zijn een belangrijke hoeksteen voor de ontwikkeling van onze Nederlandse biercultuur.

De Mitraslijters werden bijgespijkerd over de te proeven bieren tijdens de Week van het Nederlandse Bier. Er wordt voor de proeverij een selectie gemaakt uit onder andere de bieren Goud Blond van Budels, Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij, Christoffel dubbel gehopt van Sint Christoffel, het Paulus abdijbier van brouwerij de Leckere, Trinitas Tripel van Jopen, Gerardus Dubbel van de Gulpener brouwerij en de La Trappe Quadruppel van brouwerij Koningshoeven.

De Masterclass dat wegens succes een jaarlijks terugkerend fenomeen is geworden geeft aan de hand van de verhalen van de brouwers en het personeel van de brouwerijen, video’s en presentaties veel achtergrondinformatie aan de slijters mee. Eens kijken naar het resultaat van 10 tot en met 20 mei 2012!

Lees ook:DVD ‘Neerlandsch Hop’ toont Nederlandse biercultuur
Lees ook:Speciaalbierbrouwers die samenwerken!
Lees ook:20.000ste bezoeker bij Texelse Bierbrouwerij
Lees ook:Kristoffelbier of Christoffelbier?
Lees ook:Biologisch bierfestival een volgende stap?

Eén reactie op “Slijterijen krijgen Masterclass bier

  1. André

    Zeker een goede zaak! Ik vind Mitra van Bergen (in Eindhoven) bijvoorbeeld een geweldige winkel voor de bierliefhebber en de service is ook super, maar zoals sommige bieren daar vol in het licht staan.. geeft toch altijd een beetje kriebels. Nou snap ik ook wel dat je moeilijk heel je winkel kunt verduisteren, maar zet het in ieder geval niet in de etalage. Ik hoop dat zulke kleine, maar voor de kwaliteit wel belangrijke dingen bij deze cursus niet vergeten worden.

    Ik noem nu deze winkel, maar dit geldt voor bijna alle winkels natuurlijk.Ik zou zeggen: gebruik dummies voor in de etalage.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.