Horecazaken willen Westvleteren serveren

De horecazaken in (Oost)Vleteren, de plaats waar Trappistenbrouwerij Westvleteren ligt, zitten op klanten te wachten. Hoe je die krijgt? Door te roepen dat je graag Westvleteren wil schenken. De paters hebben nu natuurlijk al een goede invloed op het toerisme van het dorp maar klanten lopen volgens een uitbater weg als er geen Westvleteren te koop is. Ook zijn ze maar kort in het dorp, alleen om hun bier op te halen, volgens Unizo-voorzitter Ignace Watteyne. Dus dan stap je naar de media met het idee om de horeca van Vleteren te helpen door te zeggen dat het handig zou zijn om de trappistbieren in de lokale horeca te schenken.

Ik ben bang dat dat niet echt gaat werken, alhoewel ik het idee echt heel goed vind. Daarmee help je namelijk ook de gemeenschap rondom de abdij. Volgens Watteyne is het verder niet de bedoeling om zich met het beleid van de paters te bemoeien.

Grens
In de abdij zelf staan ze om de wilde ideeën nog niet te springen. Voorlopig is het niet aan de orde en blijft iedereen veroordeeld tot de horecazaak in De Vrede. Door het te gaan verkopen in andere horecazaken in de omliggende plaatsen zal ook de verkoop bij De Vrede weer afnemen. Dus al met al schiet dat natuurlijk niet veel op voor de Trappistenbrouwerij. En waar leg je de grens. Dan gaat de discussie pas echt beginnen.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Westvleteren Trappistendessert erkend
Lees ook:Bijzondere geschenkverpakking Westvleteren
Lees ook:Westvleteren gaat de supermarkt in!
Lees ook:St Bernardus toverdrank gebrouwen door lachende paters
Lees ook:Hoe je een Westvleteren XII kan bemachtigen!

Eén reactie op “Horecazaken willen Westvleteren serveren

  1. john

    Wat zeuren ze nou.
    Ze kunnen toch een heerlijke struise uit het nabij gelegen woesten schenken?
    Mij hoor je niet klagen als ze dat hier in de horeca zouden hebben

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.