Bierconcerns blijven ‘t goed doen

De kartaalcijfers van grote bierconcerns zijn nog steeds goed. Zowel Heineken als SABMiller zetten positieve cijfers neer over de eerste maanden van het nieuwe jaar. Bij bierbrouwer SABMiller is het verkochte volume in de eerste drie maanden van 2012, het gebroken boekjaar, met 3 procent gestegen.

Bij Heineken steeg het aantal verkochte hectoliters bier zelfs met 4,7 procent en wereldwijd groeide het merk Heineken in verkoop met 8,7%. SABMiller onder andere bekend vanwege Grolsch heeft net zoals voorgaande kwartalen veel baat bij groeimarkten zoals Afrika. De omzet van beide concerns steeg door het doorvoeren van een verhoging van de bierprijs.

Bronnen ND en Telegraaf

Lees ook:Bierverkoop SABMiller stijgt
Lees ook:Omzet SABMiller stijgt, Foster’s daalt
Lees ook:SABMiller doet het veel beter dan verwacht
Lees ook:Omzetstijging bij AB InBev
Lees ook:Grolsch krijgt nieuwe Belgische Algemeen Directeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.