Bierrondje voor alle vrouwen van Nederland

In de Week van het Nederlandse Bier nodig ik (Fiona de Lange) alle vrouwen van Nederland uit om op 17 mei 2012 bij Brouwerij De Prael in Amsterdam, vlakbij het CS, om 16.00 uur van haar één bier te komen drinken. Door met honderden vrouwen een toost uit te brengen vestigen we niet alleen een record maar laten we de Nederlandse en zelfs internationale brouwwereld zien dat veel vrouwen vandaag de dag bier drinken.

 

Fiona de Lange: “Ruim 30% van de vrouwen drinkt bier. In een teruglopende pilsmarkt is de vrouw dus een belangrijke doelgroep voor bierbrouwers. En dan niet voor het drinken van zoete bieren, want daar gaat ’t echt fout. Met bierenvrouw.nl organiseer ik onafhankelijke bierevenementen voor vrouwen om hen kennis te laten maken met bier. Tegelijkertijd wordt een kwalitatief onderzoek gehouden naar de smaakvoorkeur van vrouwen. Inmiddels is data beschikbaar van circa 350 vrouwen waaruit blijkt dat er geen één type smaak specifiek voor vrouwen is. Keer op keer wordt dit bevestigd. Net als bij koffie is het belangrijk dat brouwers stoppen met de man/vrouw-benadering en de focus leggen op het product en de verschillende smaken. Daar ligt het onderscheid. Niet bij de man of vrouw!

Met een biertoost met verschillende vrouwen uit heel Nederland maken we graag dit statement tijdens de Week van het Nederlandse Bier!

Meld je gratis aan voor donderdag 17 mei 2012 om 16.00 uur in Brouwerij De Prael in Amsterdam en geniet van mijn bierrondje! Voor meer informatie kijk ook op www.bierenvrouw.nl

Lees ook:Vrouwen toosten op bier!
Lees ook:Eerste landelijke Bier High Tea
Lees ook:Bieractiviteiten 16 /17 mei: Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Ook vrouwen weten waarom!
Lees ook:Toename van Belgisch bierdrinkende vrouwen

10 reacties op “Bierrondje voor alle vrouwen van Nederland

 1. André

  Vechten tegen het onderscheid man/vrouw door zelf onderscheid te maken klinkt wat onlogisch, niet?
  Verder vind ik ieder initiatief om meer vrouwen bierbewust te maken een goed initiatief!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Wil je ook graag komen ;-) Door gezamenlijk met veel vrouwen te toosten wordt duidelijk dat vrouwen ook bier drinken. Als we een toost met vrouwen en mannen uitbrengen is de essentie weg, toch?

     /   Beantwoorden  / 
   1. André

    Klopt ook wel hoor en ik snap het idee erachter. Maar ik vond het toch wat vreemd zeg maar. Heb ik wel vaker last van als het over mannen en vrouwen gaat.. Ik ben vandaag volgens mij een hele irritante dwarsligger, maar ik wil het toch even toelichten ;)
    Bijvoorbeeld de marketing rond Tasty Lady – willen bewijzen dat vrouwen net zo goed kunnen brouwen als mannen en dat het verschil tussen mannen en vrouwen qua bier niet zo groot is, vechten voor ‘gelijkheid’ en dat vrouwen die bier drinken ook volkomen normaal zijn, maar wel ie-de-re keer benadrukken dat het bier is gemaakt door vrouwen en er zo iets speciaals van willen maken. Wil je dan profiteren van het feit dat vrouwen anders zijn of promoot je de gelijkheid? Mixed signals denk ik dan. Als vrouwen echt zo gelijk zijn als dat ik denk dat zou het geen reet moeten uitmaken of het bier door 5 vrouwen is gemaakt of door 5 mannen of door 2 mannen en 2 vrouwen.
    Met deze actie, kei leuke actie natuurlijk, geef je via de woorden het signaal dat vrouwen gelijk zijn, maar mocht er een foto in de krant komen van het evenement dan wordt er toch weer iets bijzonders gemaakt van het feit dat er zoveel vrouwen bier aan het drinken zijn. Moet men het nou bijzonder vinden of eigenlijk toch heel gewoon?
    Ik vind het vaak niet zo nodig om iedere keer weer dat onderscheid te maken. Zo verschillend zijn we met z’n allen niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Nee maar als je helemaal niet in actie komt dan blijft ‘t in Nederland zo’n mannending dat bier. En onbewust blijven vrouwen dan kiezen voor een andere drank in plaats van bier. Dus er zit zeker ook een overtuigingskant in richting vrouwen. Dat ze ontdekken dat er zoveel verschillende smaken zijn en er ook ander bier bestaat. Ik snap je punt en er zitten kernen van waarheden in… Mijn doel is vooral beeldvorming te veranderen bij brouwers en bij de nog (niet)bierdrinkende vrouw.

       /   Beantwoorden  / 
     1. André

      Ik (en ik denk veel mensen met mij) zie(n) bier al niet meer als een mannending. Voor de man aan de bar in het lokale bruine café is dit misschien nog wel zo, maar de festivals laten een andere trend zien. De 2e alinea begint er ook mee.
      M’n vriendin is ook een actieve bierdrinkster en ik vind dat geweldig. Soms bevestigd ze het vooroordeel dat vrouwen fruitbieren lekker vinden, aan de andere kant kan ze ook genieten van de meest gestoorde Imperial IPAs. Als ze mee gaat naar een festival valt ze absoluut niet op tussen de rest van het publiek. Een man/vrouw verhouding van 70/30 en 60/40 is niet zeldzaam (gelukkig!).
      Iedere vrouw die dankzij jouw actie kennis maakt met bier is een aanwinst en daarom hoop ik op een gezellig en druk evenement, maar hetzelfde geldt in mijn ogen ook voor iedere man, want ook bij de mannen valt er nog winst te halen als het gaat om verder kijken dan pils en Leffe.

        /  
 2. Fiona de Lange

  @André overigens vind ik ‘t ook jammer dat ‘t überhaupt nodig is. Ook vrouwen weten waarom ;-) .

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   iedereen is wat mij betreft vrij om een feestje te organiseren voor wie dan ook, maar of deze bijeenkomsten echt nodig zijn vraag ik me af. Mijn waarneming is namelijk dat met name jonge vrouwen bier steeds meer gaan ontdekken. Ik heb even om me heen gevraagd of ik nu de enige was die dat zo zag, maar ook anderen viel het op dat op het Meibockfestival behoorlijk veel vrouwen aanwezig waren die allemaal gezellig een biertje mee dronken. Ook in de Wildeman is het publiek in de loop der jaren veranderd: jonger geworden en er komen meer vrouwen. Vrouwen aan het bier lijkt daarmee een natuurlijk proces te zijn. Dat met name pilsbrouwerijen dat nog niet door hebben is hun probleem, niet het mijne of van die vrouwen die vrolijk een biertje mee drinken. Om een PINT columnist te parafraseren: de hegemonie van de linnen tasjes is voorbij!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    @Fred, eens echter als ik daar één kanttekening bij mag plaatsen: op het Noord-Hollands Bierfestival viel mij op dat er weer echt heeeeeel veel mannen waren. En daarin was ik niet de enige. Zelfs een man viel ‘t op. Dus tja…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

     Tja, die mannen blijven gewoon komen. Maar mij valt op dat er steeds meer vrouwen aan het bier gaan en dat dit een natuurlijk proces lijkt te zijn. Ik signaleer dus een positieve trend. Het hangt er dus maar vanaf wat je wil zien: het glas is half leeg of half vol afhankelijk van wie er naar kijkt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Fiona de Lange

      @Fred ik zie ook steeds meer vrouwen…. zeker en vast! Maar nog lang niet genoeg ;-)

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.